ΚΥΠΡΟΣ

Oι ρυθμίσεις στα τέλη κυκλοφορίας στην Κυπριακή Βουλή

Oι ρυθμίσεις στα τέλη κυκλοφορίας στην Κυπριακή Βουλή

Πέντε ρυθμίσεις που αφορούν τα τέλη των αδειών κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων κατατίθενται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντώνης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι “θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των μηχανοκίνητων οχημάτων να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας σε τριμηνιαίες δόσεις και το μέτρο αυτό θα ισχύει από την 1/7 2016 ενώ για ελαφρού τύπου φορτηγά από 1650 cc μέχρι 2250 cc το τέλος που θα καταβάλλεται θα γίνει από 10 σεντ σε επτά σεντ ανά κυβικό εκατοστό της μηχανής και αφορά 10 χιλιάδες οχήματα”.

Πρόσθεσε ότι “για ιδιωτικά οχήματα τύπου σαλούν τα οποία έχουν εγγραφεί πριν τις 24/11/2003 το τέλος που θα καταβάλλεται δεν θα υπερβαίνει τα 300 ευρώ κάτι το οποίο ίσχυε μόνο για πετρελαιοκίνητα οχήματα”.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι κατατίθεται στην Ολομέλεια για ψήφιση ρύθμιση ώστε “η επιβάρυνση του 10% που επιβαλλόταν στις περιπτώσεις εκείνες που δεν καταβαλλόταν το τέλος κυκλοφορίας εντός της καθορισμένης προθεσμίας να αφορά το οφειλόμενο ποσό και όχι το ετήσιο τέλος”.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση και διευθέτηση που αφορά τα οχήματα τα οποία διαγράφηκαν λόγω καθυστέρησης στην καταβολή των τελών της άδειας κυκλοφορίας τους, βάσει της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους με 12 μηνιαίες δόσεις να καταβάλλουν αυτά τα τέλη.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντής, δήλωσε ότι θα αποσταλεί επιστολή εκ μέρους της Επιτροπής Συγκοινωνιών, προς τον αρμόδιο Υπουργό, Υπουργό Μεταφορών, για να εισαχθεί εκ νέου το σχέδιο απόσυρσης των παλαιών οχημάτων.

Πρόσθεσε ότι θέματα πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα όσα αποφασίστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής μεταφέρονται για περαιτέρω συζήτηση το 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις