ΚΥΠΡΟΣ

Τράπεζα Κύπρου: Διαψεύδει δημοσιεύματα για νέα κεφάλαια

Τράπεζα Κύπρου: Διαψεύδει δημοσιεύματα για νέα κεφάλαια

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Τράπεζα Κύπρου να χρειάζεται σύντομα κεφαλαιακή ενίσχυση διέψευσε κατηγορηματικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου Μιχάλης Περσιάνης.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ TV, τόνισε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια.

Αναφορικά με το θέμα των αναδιαρθρώσεων, ο Μιχάλης Περσιάνης ανέφερε πως η Τράπεζα είναι κοντά στο να πετύχει το στόχο της, δηλαδή αναδιαθρώσεις ύψους 1 δις ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναδιάρθρωση των δανείων τριών μεγάλων ομίλων οι οποίοι επιστρέφουν στη βιωσιμότητα με τρόπο που διασφαλίζει και τα συμφέροντα της Τράπεζας.

Πρόκειται για τους ομίλους Zavos, Tsokkos και Pafilia. Όπως είπε οι συγκεκριμένοι όμιλοι γύρισαν σελίδα και στον τρόπο που λειτουργούν και σε ότι αφορά τη δομή των επιχειρήσεων τους.

Ο Μιχάλης Περσιάνης παραδέχθηκε και ότι η Τράπεζα στον καιρό της κρίσης, όπως και όλη η Κύπρος βρέθηκε σε μια χαώδη κατάσταση, έκανε λάθη, όμως επιχειρεί να βελτιώνεται μέσα από σκληρή δουλειά.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η πόρτα των πολιτικών παρεμβάσεων στην τράπεζα είναι κλειστή και θα μείνει κλειστή. Ο καθένας είπε πρέπει να κάνει τη δική του δουλειά.

Τέλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, δίνοντας ως αντάλλαγμα ακίνητα, ο Μιχάλης Περσιάνης είπε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος τέτοια συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή.

Άφησε ωστόσο να νοηθεί ότι πιο εύκολα η τράπεζα θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο εάν επρόκειτο για βιώσιμες και κερδοφόρες επιχειρήσεις παρά για μη ανεπτυγμένα ακίνητα.

Εξέφρασε την πρόθεση της τράπεζας να συζητήσει για το θέμα της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας ότι θα πρέπει τα δάνεια να ειδωθούν στο σύνολο τους.

phgh sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις