ΚΥΠΡΟΣ

Δήμαρχος Μόρφου: Δοκιμάζει τις αντοχές μας ο Ακιντζί

Δήμαρχος Μόρφου: Δοκιμάζει τις αντοχές μας ο Ακιντζί

Υποτιμά τη νοημοσύνη μας και δοκιμάζει τις αντοχές μας ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με τις αδιάλλακτες και προκλητικές δηλώσεις του για τη Μόρφου ενώ επίσης τορπιλίζει το διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αναφέρει ο Δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μόρφου, αναφέρει, ακόμη, ότι «είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για τον κ. Ακιντζί και τις θέσεις του για λύση του εθνικού μας προβλήματος και με τις πρόσφατες δηλώσεις του για μη επιστροφή της Μόρφου μας πείθει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους προκατόχους του όπως τον Ντερβίς Ερογλου και άλλους».

Οι εκτοπισμένοι του διαμερίσματος Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής απορρίπτουν και καταδικάζουν τις δηλώσεις του Τ/κ ως απαράδεκτες προκλητικές και αδιάλλακτες και αναφέρουν ότι τέτοιες δηλώσεις αποτελούν πρόκληση και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μας αφήνουν αδιάφορους και απροβλημάτιστους.

Προσθέτουν ότι «η απάντησή μας προς τον Τ/κ ηγέτη είναι μία και θα μας βρει μπροστά του ανυποχώρητους διεκδικητές του αναφαίρετου και αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος μας για επιστροφή στη γη που μας γέννησε».

«Τον καλούμε να προβληματιστεί, αν πραγματικά πιστεύει σε όλα αυτά που διακηρύττει για λύση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση του τόπου και του λαού μας», συνεχίζει ο δήμαρχος Μόρφου.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η καλή θέληση της δικής μας πλευράς και κυρίως του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, καθημερινά παρεξηγείται και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Τ/κ ηγέτη και την Τουρκία για την παγίωση των τετελεσμένων της παράνομης τούρκικης κατοχής, αλλά και για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις