ΚΥΠΡΟΣ

Τραγικός απολογισμός: Από το 2010- 2014 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία 271 άτομα στην Κύπρο

Τραγικός απολογισμός: Από το 2010- 2014 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία 271 άτομα στην Κύπρο

Τη χρονική περίοδο 2010-2014 σκοτώθηκαν στην Κύπρο 271 άτομα ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν 2.572 σοβαρά τραυματίες.

Η επαρχία Λευκωσίας είχε τους περισσότερους νεκρούς (83) , ενώ το 2015 θάνατο βρήκαν στην άσφαλτο 56 άτομα, 11 περισσότερα από ότι το 2014, όπως ανακοίνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “REACTION”.

Ο Πρόεδρος του REACTION και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου, είπε ότι “οι 76 νεκροί ή ποσοστό 28% ήταν νέοι κάτω των 25 ετών ενώ οι περισσότερες θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις (37%) συμβαίνουν τις Παρασκευές και τις Κυριακές και 1 στις 2 συμβαίνουν από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Πρόσθεσε ότι “τα στατιστικά δείχνουν ξεκάθαρα που πρέπει να στοχεύσουμε όχι μόνο σε αυτή την εκστρατεία αλλά και σε όλες τις προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις οδικής ασφάλειας και η ενίσχυση της Αστυνομίας σε ανθρώπινό δυναμικό αλλά και γενικότερα επιβάλλεται εάν και εφόσον θέλουμε να σώσουμε ζωές στην άσφαλτο.”

Ο κ. Σταύρου είπε ότι “η Βουλή των Αντιπρόσωπων οφείλει και πρέπει να στηρίξει όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και εάν οι βουλευτές μας θέλουν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα, ας αφήσουν πίσω το οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος και να κινηθούν προς την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας”.

Ανέφερε ότι “δεκάδες εκατομμύρια έσοδα έχει το κράτος κάθε χρόνο από εξώδικα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εάν και εφόσον ένα μικρό ποσοστό αφομοιωνόταν στην οδική ασφάλεια, στη στήριξη της Αστυνομίας και στη βελτίωση του οδικού δικτύου το πρόβλημα θα είχε λυθεί”.

πηγη offsite.com.cy/