Θέμα αιχμής το Κυπριακό για τη Χίλαρυ

Θέμα αιχμής το Κυπριακό για τη Χίλαρυ
Το Κυπριακό θα συζητήσει η κ. Χίλαρυ Κλίντον με τους Τούρκους αξιωματούχους.
  • Λευκωσία - Ιδιαίτερη ανταπόκριση
     

Προτάσεις και ιδέες για το Κυπριακό θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ κ. Χίλαρυ Κλίντον στις συνομιλίες της που θα έχει στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους αξιωματούχους.

Στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, εν πτήσει προς την Τουρκία, κατά πόσο γνωρίζει για την ύπαρξη εννιασέλιδης επιστολής την οποία απέστειλε στην κ. Κλίντον το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και στην οποία παρατίθενται διάφορα αιτήματα και κατά πόσο η υπουργός προτίθεται να εγείρει κάποια από αυτά που αφορούν το Κυπριακό, τις τουρκικές διεκδικήσεις κτλ. Ο διπλωμάτης δεν αρνήθηκε την πληροφορία και σχολίασε πως η κ. Κλίντον εκτιμά πως θα θίξει στην τουρκική πλευρά τις απόψεις της για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό και τα προβλήματα ασφαλείας που διαπιστώνονται στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας, στο Κουρδιστάν.

Η κ. Χίλαρυ Κλίντον έφτασε απόψε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο 12ημερης περιοδείας της σε χώρες της Ευρώπης, στην Ινδία και την Ανατολική Ασία.