ΚΥΠΡΟΣ

Νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο Κίκης Καζαμίας

Νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ο Κίκης Καζαμίας
Τo νέο Υπουργικό του Συμβούλιο ανακοινώνει σήμερα ο Δημήτρης Χριστόφιας...

Τo νέο Υπουργικό του Συμβούλιο ανακοινώνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Το εύρος των ανακατατάξεων θα είναι μεγαλύτερο, καθώς αυτό επέβαλε η λύση της συνεργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ήδη έγινε γνωστό το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών τον οποίο διόρισε ο Δ. Χριστόφιας και είναι ο Κύπριος οικονομολόγος Κίκης Καζαμίας.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελούν προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς και του Κέντρου. Μία μονοκομματική Κυβέρνηση απεύχονταν όχι μόνο το ΑΚΕΛ αλλά και οι στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Χριστόφια, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαιτείται να αποδείξει πως δεν βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση.

Παράλληλα με το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί και ο νέος επικεφαλής της Γραμματείας για την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εις αντικατάσταση του Ανδρέα Μολέσκη.

Για τη θέση, καθώς και για το Υπουργικό Συμβούλιο, είχε βολιδοσκοπηθεί ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών, Μάκης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.