Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σεξουαλική εκμετάλλευση και εργασία στην Κύπρο

newsbomb

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σεξουαλική εκμετάλλευση και εργασία στην Κύπρο

Συνέχιση της παράνομης μεταφοράς ανθρώπων στην Κύπρο για σεξουαλική εκμετάλλευση και εργασία διαπιστώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην άσκηση βίας από αστυνομικούς και στη μειωτική συμπεριφορά τους σε βάρος ατόμων, που τελούν υπό κράτηση ή αιτούνται ασύλου. Στην έκθεση για το 2016 σημειώνεται ο υπερπληθυσμός στις φυλακές, η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ προφυλακισμένων και καταδικασθέντων, η παρατεταμένη κράτηση ατόμων που αιτούνται άσυλο και παράτυπων μεταναστών. Επίσης, επισημαίνονται περιστατικά βίας σε βάρος παιδιών και κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος διαφυλικών ατόμων.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση διερεύνησε και παρέπεμψε σε δίκη περιστατικά διαφθοράς αξιωματούχων, οι οποίοι υπέπεσαν σε παραβάσεις.

Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου επισημαίνονται οι βανδαλισμοί και οι απομακρύνσεις εικόνων από χώρους λατρείας. Γίνεται αναφορά στη διαφθορά και ευνοιοκρατία στην «εκτελεστική εξουσία» και στους περιορισμούς στην ελευθερία λόγου και έκφρασης.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved