Σημαντικό! Αυτά είναι τα 50 σημεία δωρεάν Wi-Fi

Σημαντικό! Αυτά είναι τα 50 σημεία δωρεάν Wi-Fi

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας του «Gigabit Society» και στοχεύει στην εξασφάλιση δωρεάν συνδεσιμότητας Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού σε όλη την Ευρώπη.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ), ανακοινώνει τα 50 σημεία Wi-Fi σε κλειστούς χώρους κτιρίων της Δημόσιας Υπηρεσίας όπου μπορούν να εξυπηρετούνται πολίτες, όπως ταχυδρομικά γραφεία, Κτηματολόγιο, Επαρχιακές Διοικήσεις και χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρέχεται ελεύθερα προς όλους τους πολίτες – χρήστες που επισκέπτονται τους συγκεκριμένους χώρους.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, για το τρέχον έτος, δρομολογείται η υλοποίηση του έργου για χρηματοδότηση υποδομών σε κοινότητες και αγροτικούς δήμους της Κύπρου, για τη δημιουργία νησίδων ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νησίδες αυτές θα βρίσκονται στο κέντρο της κοινωνικής ζωής στις οποίες έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα εγκατασταθούν Wi-Fi Hotspot σε 143 κοινότητες και σε έξι αγροτικούς δήμους.

Παράλληλα, το ΥΜΕΕ, μέσω του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ονομασία «WIFI4EU».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας του «Gigabit Society» και στοχεύει στην εξασφάλιση δωρεάν συνδεσιμότητας Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού σε όλη την Ευρώπη. Όπως ανακοινώνει το Υπουργείο, η πρωτοβουλία βρίσκεται στο στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης και αναμένεται η πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το Υπουργείο μέσω του αρμόδιου Τμήματος, θα παράσχει την απαιτούμενη πληροφόρηση προς τους ενδιαφερόμενους, ενώ θα υποστηρίξει και θα προωθήσει κάθε έργο και δράση που προάγει την ψηφιακή συνδεσιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ WI-FI

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ