ΚΥΠΡΟΣ

Γελοιογραφία που σοκάρει: Έβαλαν αρχαιοελληνικό άγαλμα να ουρεί τον Ερντογάν (Δείτε photo)

Γελοιογραφία που σοκάρει: Έβαλαν αρχαιοελληνικό άγαλμα να ουρεί τον Ερντογάν (Δείτε photo)

Η γελοιογραφία που δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» στις εσωτερικές της σελίδες στην έκδοση της την Παρασκευή, στην οποία απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Αναστάτωση προκάλεσε η εφημερίδα στο ψευδοκράτος των κατεχομένων στην Κύπρο «Αφρίκα», που απεικονίζει σε άρθρο της τον Ερντογάν και ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα να τον... ουρεί τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας(ΚΕΕ), σε ανακοίνωση του, επικρίνει την εφημερίδα για την γελοιογραφία σημειώνοντας ότι η εφημερίδα αναδημοσίευσε γελοιογραφία από ελληνική εφημερίδα.

Στην γελοιογραφία απεικονίζεται ελληνιστικό άγαλμα, με φόντο ελληνική σημαία να ουρεί στο κεφάλι του Ερντογάν και φέρει τον τίτλο «με τα μάτια ενός Έλληνα».

Δείτε τη φωτογραφία στη Gallery του Newsbomb.gr

Το ΚΕΕ, καταδικάζει την αναδημοσίευση της γελοιογραφίας και σημειώνει ότι είναι λάθος η αναμετάδοση της η οποία έχει σκοπό να ταπεινώσει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η γελοιογραφία έχει ξεπεράσει τα όρια της κριτικής και είναι προσβλητική αναφέρει η ανακοίνωση και προστίθεται ότι το ΚΕΕ με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει την δημοσίευση από την εφημερίδα και αναφέρει ότι οι απόψεις της εφημερίδας δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Τουρκοκυπρίων.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έντονη αντίθεση του εξέφρασε και ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ