Εκλογές Κύπρος - τελικά αποτελέσματα (100%) : Πανηγυρικά στο δεύτερο γύρο ο Μαλάς

Newsroom Newsroom

Εκλογές Κύπρος - τελικά αποτελέσματα (100%) : Πανηγυρικά στο δεύτερο γύρο ο Μαλάς

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Μετά από την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το 35.50% (137.235) ενώ στο Β' γύρο με σημαντική διαφορά από τον τρίτο περνά ο Σταύρος Μαλάς με 30.25% (116.942).

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 25.74% (99.519) , ενώ το ντέρμπι της 4ης θέσης κέρδισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Την ετοιμότητά του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ο υποψήφιος για επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή θα είναι και η τελευταία πενταετία για την οποία διεκδικεί το αξίωμα.

«Τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης δεν αποτελούν παρά ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας που μαζί χαράξαμε τα 5 τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας είσαστε όλοι εσείς οι Κύπριοι πολίτες», είπε.

Απευθύνθηκε «στο σύνολο του Κυπριακού λαού και σε αυτούς που με ψήφισαν και όσους έκαναν άλλες επιλογές, ακόμα και σε όσους δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη «η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής είναι κρίσιμη γιατί από τη δική σας βούληση θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα πορευτεί με σταθερότητα προς το μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved