ΚΥΠΡΟΣ

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Καταιγιστικές εξελίξεις - Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο ύποπτο

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Καταιγιστικές εξελίξεις  - Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο ύποπτο

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο «Πολίτης» ο 15χρονος γιος σε αναγνωριστική παράταξη, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (27/04), αναγνώρισε τον 33χρονο που τελεί υπό κράτηση ως ύποπτος για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του δολοφονημένου ζεύγους βρέθηκε σήμερα στο ΤΑΕ και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας.Το νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος.

gfer

Πηγή φωτογραφίας: alphatv

Χθες στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης, είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό τού είπε πως έχει έναν γιο και γι' αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

Είδα, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. «Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει να συζητά τέτοια σενάρια», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαϊωάνου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί-συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή πρέπει να το περιβάλουν με την αγάπη.

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Π» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

fonikoexelixeis1

Καταθέτει και ο 33χρονος ύποπτος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive.com, για κατάθεση κλητεύθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και ο 33χρονος ύποπτος για το διπλό φονικό, ο οποίος τελεί υπό 8ήμερη κράτηση.

Όπως όλα δείχνουν η γραπτή του κατάθεση αναμένεται να είναι πολύωρη και να δώσει απαντήσεις για όλα όσα ισχυρίστηκε προφορικά στους ανακριτές την περασμένη Τετάρτη το βράδυ όταν και συνελήφθη στην Αγία Νάπα.

Δεν αποκλείεται από την κατάθεση του 33χρονου να προκύψουν στοιχεία που πιθανόν να οδηγήσουν τους ανακριτές σε νέες συλλήψεις.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δυο σημειωματάρια για τα οποία έκανε λόγο ο 33χρονος στην προφορική του μαρτυρία ότι περιείχαν λεπτομέρειες για το βράδυ του φόνου έχουν εντοπιστεί και φέρεται να επιβεβαιώνουν κάποιους από τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει κατά την προφορική του μαρτυρία, όπου έδιδε λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό.

«Έδωσε» τους δύο συνεργούς του

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αδέλφια, με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε ο 33χρονος στην κατάθεσή του.

Σχετικές ειδήσεις