ΚΥΠΡΟΣ

Σοκάρει η σύντροφος του δολοφόνου της Κύπρου: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά και φοβόμουν να φύγω»

Σοκάρει η σύντροφος του δολοφόνου της Κύπρου: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά και φοβόμουν να φύγω»

Τη σιωπή της, «καρφώνοντας» το δράστη του διπλού φονικού στη Λευκωσία και σύντροφό της, Λοϊζο Τζιωνή, έσπασε η Σάρα Σιαμς, υποστηρίζοντας στις Αρχές πως όχι μόνο την κακοποιούσε, αλλά φοβόταν να τον αφήσει γιατί είχε γίνει πολύ βίαιος – Τι αποκάλυψε για το βράδυ του φονικού - Ο Τζιωνής ομολόγησε ότι είναι τόσο ο ηθικός όσο και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής ληστείας, με θύματα τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου.

Η 21χρονη σύντροφος του Λοϊζου Τζιωνή, η οποία συνελήφθη για συμμετοχή στην υπόθεση δολοφονίας ζευγαριού στη Λευκωσία, έδωσε όλες τις πληροφορίες που «καίνε» τον 33χρονο, ενώ η κατάθεσή της σοκάρει.

Η Σιαμς αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Τζιωνή, η οποία από παράφορος έρωτας μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει, ωστόσο φοβόταν ακόμα και για την ίδια της τη ζωή, αφού ο Τζιωνής τελευταία «είχε γίνει πολύ επιθετικός». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η συμπεριφορά του άλλαξε λόγω του εθισμού του στην κοκαΐνη, σε αμφεταμίνες, καθώς και σε άλλα σκληρά ναρκωτικά.

Ο 33χρονος, αν και γνώριζε μάλιστα ότι η σύντροφός του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας υποφέροντας κατά διαστήματα από φρικτούς πόνους, δεν δίσταζε να την κακοποιεί τόσο ψυχολογικά και σωματικά όσο και σεξουαλικά!

Η Σιαμς ισχυρίστηκε έτσι ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει, αλλά φοβόταν, ενώ αποκάλυψε μάλιστα ότι της είχε καταστρέψει τα λάστιχα του αυτοκινήτου ώστε να μην μπορεί να φύγει.

Σημειώνεται ότι πριν γνωριστούν με τον Τζιωνή, η 21χρονη σπούδαζε σε ιδιωτικό κολέγιο και παράλληλα εργαζόταν για να καλύψει τα δίδακτρα. Ωστόσο ο κατηγορούμενος την εξανάγκασε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να συζήσουν.

Η Σάρα αποκάλυψε επίσης στους ανακριτές ότι ο 33χρονος, το βράδυ του φόνου, όταν επέστρεψε στο σπίτι, της εκμυστηρεύτηκε ότι είχε σκοτώσει το ζευγάρι, ωστόσο δεν τον πίστεψε. Για το λόγο αυτό την πήρε με το αυτοκίνητο και την πήγε στο Στρόβολο, προκειμένου να την πείσει. Στην περιοχή βρισκόταν όμως ήδη η αστυνομία και έτσι αποχώρησαν…

Το άτυχο ζευγάρι:

zeugari

«Έτσι τους σκότωσα»

Υπενθυμίζεται ότι τον τρόπο με τον οποίο έδρασε μαζί με τους συνεργούς του, αλλά και το κίνητρο της άγριας διπλής δολοφονίας στον Στρόβολο της Κύπρου περιέγραψε επίσης στις αρμόδιες Αρχές ο 33χρονος. Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, ομολόγησε κυνικά πως ήταν αυτός που σκότωσε το ζευγάρι, έχοντας κατά νου ότι θα έκλεβε το χρηματοκιβώτιο που νόμιζε ότι υπήρχε στο σπίτι.

Όπως προκύπτει από τις ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία, όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, κατά την ανάκρισή του, ο 33χρονος και αφού πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος, ότι το DNA τον συνέδεε με τη σκηνή (βρέθηκαν τα παπούτσια του, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο στο σπίτι του Χατζηγεωργίου) ενώ το φονικό όργανο και τα ρούχα του δράστη έφεραν το γενετικό υλικό του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του.

Έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι, πώς σκότωσε τα δύο θύματα, πρώτα τη γυναίκα, και έδειξε τον τρόπο διαφυγής του.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι άλλοι ύποπτοι, ο 33χρονος, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο των ανακρίσεων, ανώτερο υπαστυνόμο κ. Κουμέττου, ξεκαθαρίζει πλέον οριστικά πως το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr