ΚΥΠΡΟΣ

Δ. Ηλιάδης: Οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν για την ειρήνη

Δ. Ηλιάδης: Οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν για την ειρήνη

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισκέφτηκε την αμερικάνικη φρεγάτα «USS Ramage», η οποία βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού.

Τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας υποδέχθηκαν, ο Επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. Andrew J. Schofer, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος William Woods και ο Κυβερνήτης Kyle J. Colton, ο οποίος και τον ξενάγησε στο σκάφος.

Ο κ. Δημήτρης Ηλιάδης μετά το τέλος της επίσκεψής του στην φρεγάτα δήλωσε:

«Η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας δείχνει το ενδιαφέρον για να διατηρηθούν συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας και οι εξελίξεις να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, είναι μια μεγάλη χώρα, «μια μεγάλη δύναμη και συμβάλλουν, και μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, στη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας στην περιοχή μας, μια πολιτική η οποία αποτελεί μόνιμο στόχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές απειλές που εκτοξεύθηκαν μέσω του Τούρκου υπουργού Μεταφορών, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο και η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα.