ΚΥΠΡΟΣ

Α. Κυπριανού: Προσπαθούν να εξοντώσουν τον Χριστόφια

Α. Κυπριανού: Προσπαθούν να εξοντώσουν τον Χριστόφια

Επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, τονίζοντας την προσπάθεια εξόντωσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Άντρος Κυπριανού, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» με αφορμή τις συζητήσεις για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας: «Κάποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα δεν θέλουν να υπάρξει όφελος του κυπριακού λαού για να μην αποκομίσει πολιτικά οφέλη ο Δ. Χριστόφιας. Θυσιάζεται το συμφέρον του κυπριακού λαού για χάριν του να μην ευνοηθεί ο Δ. Χριστόφιας. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του φυσικού αερίου. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και σε άλλα ζητήματα μείζονος σημασίας επιδείχθηκε παρόμοια πολιτική συμπεριφορά από πολιτικούς».

Ο κ. Κυπριανού δεν κρύβει την ενόχλησή του, δηλώνοντας: «Αλίμονο εάν τώρα θα λέμε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος για να έχουμε δικαιολογία να απαιτούμε απομάκρυνση του Δ. Χριστόφια από την προεδρία της Δημοκρατίας. Καλώ τον λαό να κρίνει τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα».

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, τόνισε πως δεν αποκλείεται να «παγώσουν» οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.