ΚΥΠΡΟΣ

«Λουκέτο» για γνωστή αεροπορική εταιρεία - Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Λουκέτο» για γνωστή αεροπορική εταιρεία - Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Η γνωστή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της, το βράδυ της Τετάρτης (17/10)

Η αεροπορική εταιρεία Cobalt ανακοίνωσε χθες μέσω της ιστοσελίδας της, πως διακόπτει τη λειτουργία της επ αόριστον, χωρίς να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες.

Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις της τελευταίας στιγμής σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής όμως δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Η τελευταία πτήση της Cobalt, πραγματοποιήθηκε από το Heathrow του Λονδίνου προς την Κύπρο και αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 00:20. Οι πρώτες πτήσεις της εταιρείας προς το εξωτερικό που ακυρώθηκαν, είχαν προορισμό το Άμπου Ντάμπι, την Αθήνα, το Ντίσελντορφ, το Παρίσι και το Λονδίνο καθώς και εισερχόμενες πτήσεις από Τελ- Αβίβ, Βηρυτό και Αθήνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

Η εταιρεία εξέφρασε λύπη προς το επιβατικό κοινό και ανακοίνωσε ότι μελλοντικές πτήσεις ή εργασίες θα ακυρώνονται και δεν θα διεκπεραιώνονται.

Η εταιρεία καλεί τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια, να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας «ή σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο σήμερα, καθώς οι πτήσεις δεν θα γίνουν, ενώ κανένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας δεν θα είναι παρόν.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Cobalt, κινεζικών συμφερόντων, διαβεβαίωνε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Μεταφορών ότι θα ξεπερνιούνταν κάποια οικονομικά προβλήματα και θα συνέχιζε το πτητικό της πρόγραμμα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Παράλληλα είπε ότι «ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε ότι λόγω κάποιων δυσκολιών χρηματοδότησης από την Κίνα, ψάχνουμε νέους επενδυτές. Τα ψάξιμο κράτησε κάποιες μέρες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε η αεροπορική εταιρεία και χθες το βράδυ έβαλε λουκέτο».

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι κανένας επιβάτης δεν θα μείνει εκτεθειμένος και θα μεταφερθούν όλοι στον προορισμό τους και αυτοί που έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια με τη συγκεκριμένη εταιρεία θα αποζημιωθούν.

«Αυτοί που έχουν εισιτήρια για διάφορους προορισμούς θα καθοδηγηθούν ως προς το πώς θα αποζημιωθούν, είτε από την εταιρεία εάν υπάρχει διαθέσιμο χρήμα, είτε θα εξετάσουμε άλλους τρόπους. Θα ξεκαθαρίσουν όλα σήμερα και θα επαναπατριστούν όλοι οι επιβάτες», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Επεσήμανε επίσης ότι μεταξύ των επιβατών της Cobalt Αir, που επηρεάζονται, είναι και αρκετοί τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο νησί και θα έπρεπε να γίνουν από τώρα όλες οι διευθετήσεις για τον πιο ομαλό επαναπατρισμό τους.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί, δόθηκε άδεια σε μια εταιρεία που έβαλε λουκέτο σε δύο χρόνια, είπε ότι «η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πριν 2,5 χρόνια, εξετάστηκε από το τμήμα πολιτικής αεροπορίας και πήρε το σχετικό πιστοποιητικό που της επέτρεπε να πετά και εν συνεχεία εξασφάλισε την άδεια από την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών αφού απέδειξε ότι είχε μετόχους που ήταν διατεθειμένοι να βάλουν τέτοιο χρήμα που θα τους επέτρεπε να πετούν για 24 μήνες. Άρα είχε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που της επέτρεπαν να πετά».

Από το κλείσιμο της εταιρείας μένουν από σήμερα χωρίς δουλειά 280 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 60 είναι κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, οι 130 αεροσυνοδοί και οι υπόλοιποι 90 εργαζόμενοι σε τεχνικά τμήματα, εμπορικά, υποστήριξης κ.τ.λ.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται ότι θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ που αφορούν κόστος ναύλων για τον επαναπατρισμό όλων των επηρεαζόμενων επιβατών της Cobalt Air.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Cobalt ανακοινώνει δυστυχώς πως θα ακυρώσει όλες της πτήσεις από τις 23.50 της 17ης Οκτωβρίου, λόγω της επ' αόριστον διακοπής λειτουργιών της Cobalt. Συνεπώς μελλοντικές πτήσεις και υπηρεσίες της Cobalt θα ακυρωθούν και η εταιρεία δεν θα λειτουργεί.

Επιβάτες που έχουν μελλοντικά εισιτήρια παρακαλούνται να μην πάνε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης της εταιρείας αύριο 18 Οκτωβρίου καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Cobalt και δεν θα υπάρχει προσωπικό της εταιρείας.

Για αποζημιώσεις επικοινωνήστε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

Για άλλη μια φορά απολογούμαστε ειλικρινά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολύ πιστούς μας πελάτες για την στήριξή τους τα τελευταία δύο χρόνια των λειτουργιών της Cobalt».

Διαβάστε επίσης: Όλη η αλήθεια για την παραίτηση Κοτζιά: Ο καβγάς, το SMS στον Τσίπρα και η οργή του πρωθυπουργού

Ειρήνη Λαγούδη: Εξέλιξη - «βόμβα» στην υπόθεση - Άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοι του γιατρού