ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία (pics)

Κύπρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία (pics)

Ζημιές σε σπίτια και υποστατικά – Αυτοκίνητα και κοντέινερ αναποδογυρισμένα

H Λεωφόρος Αμμοχώστου έγινε ποταμός, ενώ οι οδηγοί δε μπορούσαν να μετακινηθούν στην πόλη λόγω του νερού που συσσωρεύτηκε στο οδόστρωμα. Η κακοκαιρία που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ και διήρκησε όλη τη νύχτα ήταν αρκετή για να κρατήσει… ξύπνιους τους Λευκωσιάτες που είδαν για μία ακόμη φορά περιοχές της πόλης να πλημμυρίζουν.

Ο Δήμος Λευκωσίας, ενόψει του γεγονότος ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και απόψε, καλεί όλους τους δημότες της πρωτεύουσας να συνδράμουν τις προσπάθειες του δήμου, μεριμνώντας για τον καθαρισμό των στομίων των οχετών που βρίσκονται έξω από τα υποστατικά τους, ή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και ζημιές σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας ενώ πέραν των 70 εργατών, βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης, με έμφαση στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές».

Πλημμύρισε και η περιοχή της Ονασαγόρου και Φανερωμένης

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, γενικότερα στην πρωτεύουσα, «λόγω της πολύ έντονης και συνεχόμενης βροχόπτωσης σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση και ανέμους, φύλλα έφραξαν τα στόμια των οχετών με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων».

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει «για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού Λευκωσίας και την ολοκλήρωση των έργων στην Λεωφόρο Αμμοχώστου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους» και σημειώνει ότι «αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη ζητούσε ο δήμος, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες».

Επίσης, «τα προβλήματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν ο Δήμος Λευκωσίας δεν είχε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρικά έργα αξίας πέραν των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε γειτονιές της πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο έλεος του καιρού η Λεμεσός

Συνολικά έξι συνεργεία της Επαρχιακή Διοίκησης Λεμεσού βρίσκονται από το πρωί επί ποδός, καταγράφοντας τις ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου, οι περιοχές που κυρίως πλήγηκαν από έντονους ανέμους, που σε δυο περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε ανεμοστρόβιλους, αφορούν το Ζακάκι στα δυτικά και την Παρεκκλησιά, Μοναγρούλι, Βάσα Κελλακίου και Κελλάκι, στα ανατολικά της Λεμεσού.

Στην πρώτη περίπτωση καταγράφηκαν ζημιές κυρίως σε επαγγελματικά υποστατικά, ενώ στη δεύτερη, οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν στο πέρασμα τους στέγες, δέντρα, ακόμη και αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστη και το κοιμητήριο της Παρεκκλησιάς.

ΠΗΓΗ cyprustimes.com