ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Νεκρός 13χρονος από βλήμα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί

Κατεχόμενα: Νεκρός 13χρονος από βλήμα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί

Κατεχόμενα | Ειδήσεις: Τραγικό θάνατο βρήκε ο 13χρονος, Μακχίρ Ισμαήλοβ, από το Κιργιστάν, στο χωριό Κυρά της Μόρφου, στα Κατεχόμενα της Κύπρου, όταν έπιασε στα χέρια του ένα βλήμα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί, κοντά σε πεδίο βολής του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αφρίκα», το άψυχο σώμα του αγοριού βρέθηκε από τους ίδιους τους γονείς του το πρωί της Παρασκευής (14/12/2018), όταν βγήκαν να τον αναζητήσουν αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την προηγούμενη το απόγευμα.

Ο θάνατος του αγοριού πρωτοστατεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ψευδοκράτους, η πλειονότητα των οποίων κάνει λόγο για ένα «άδικο θύμα».

Όπως ανακοίνωσε η «αστυνομία» στα Κατεχόμενα, η αιτία θανάτου του μικρού Μακχίρ ήταν κατά πάσα πιθανότητα η επαφή του με στρατιωτικά πυρομαχικά που ήταν στην περιοχή και έσκασαν, όταν τα άγγιξε.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του παιδιού κλήθηκαν εκτός από το ασθενοφόρο, ειδικές μονάδες του τουρκικού στρατού καθώς και ιατροδικαστής.

Ο τελευταίος ανέφερε πως ο 13χρονος έφερε μεγάλο τραύμα σε εσωτερικά όργανα και κύριες αρτηρίες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι μέλος της οικογένειας που αντίκρισε επιτόπου το παιδί, λιποθύμησ, ενώ η οικογένεια ολόκληρη, που είναι Κιργιζιανής καταγωγής, βυθίστηκε στο πένθος.

Με πληροφορίες από Afrika, Cipris

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Νέα εξέλιξη – σοκ στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη που ανατρέπει τα δεδομένα

Κοινωνικό μέρισμα: Δεύτερη ευκαιρία – Αυτές οι αιτήσεις ελέγχονται ξανά

Εορταστικό ωράριο: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή (16/12) - Δείτε ποιες ώρες (vid)