ΚΥΠΡΟΣ

Βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Έτοιμη για ρήξη η Τουρκία

Βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Έτοιμη για ρήξη η Τουρκία

«Φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο από την ανακάλυψη της Exxon Μοbil.

Μια σπουδαία ανακοίνωση θα κάνει η Exxon Mobil μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αυτή θα αναφέρει πως βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ!

Την αποκάλυψη έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κύπρου στο ιταλικό πρακτορείο Agenzia Nova, διατηρώντας την ανωνυμία του. Μάλιστα, για να δώσει το ακριβές μέγεθος, συνέκρινε την ανακάλυψη με την αντίστοιχη του αιγυπτιακού Zohr, του μεγαλύτερου κοιτάσματος που έχει ανακαλυφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι σήμερα.

Οι δηλώσεις του Κύπριου αξιωματούχου έγιναν στο Κάιρο, στο συνέδριο EGYPS 2019.

Τα νέα έφτασαν φυσικά και στην τουρκική πλευρά η οποία ετοιμάζει την απάντησή της στα… κόκκινα. Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, με την Άγκυρα να αναπτύσσει πολεμικά πλοία σε Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα.

Η άσκηση είναι προγραμματισμένη για τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο μια εβδομάδα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί αποστολή δεύτερου πλοίου για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις ακόμη και σε κυπριακά νερά, ανεβάζοντας το… θερμόμετρο της έντασης στο κόκκινο, ζητώντας όμως και μερίδιο από την ανακάλυψη του κοιτάσματος.

Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης της Exxon Mobil αλλά και των τουρκικών χειρισμών στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις