ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Attica Bank: Φεύγει η Ellington, έρχεται η Thrivest

Attica Bank: Φεύγει η Ellington, έρχεται η Thrivest

Αποχωρεί το αμερικανικό fund από την ΑΜΚ στην Attica Bank, μπαίνει η εταιρεία συμφερόντων Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Θέμα ημερών, ίσως και ωρών, είναι η ανακοίνωση από την πλευρά της Ellington ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και μπορεί το fund να «παίζει καθυστερήσεις», ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η απόφαση έχει ληφθεί. Μετά από ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων και διεργασιών, η Ellington αποχωρεί από την Τράπεζα Αττικής και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να καταστεί ο μόνος ιδιώτης μέτοχος στην Attica Bank η εταιρεία Thrivest συμφερόντων των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα, έχει ενημερώσει ήδη την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΤΧΣ για την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Attica Bank, εξέλιξη που θα οδηγήσει την τράπεζα σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι συζητήσεις μεταξύ της Trivest, της Ellington και της Τράπεζας Αττικής, είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου να συζητούν και με τις δύο πλευρές. Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, και τελικά η Thrivest μπει στην ΑΜΚ θα βάλει περί τα 100 εκατ. ευρώ και θα καταστεί ο μοναδικός ιδιώτης μέτοχος της Attica Bank.

Στη συνέχεια, θα γίνει συγχώνευση της Παγκρήτιας, την οποία κατέχει η Thrivest, με την Attica Bank και έτσι θα δημιουργηθεί ένας πέμπτος τραπεζικός πόλος, που θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα τραπεζικά δρώμενα. Αναφορικά με το σενάριο που υποστηρίζει ότι πιθανόν να υπάρξει σπάσιμο της Attica Bank σε «καλή» και «κακή» πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδας τονίζουν στο Newsbomb.gr πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς εάν γινόταν δεν θα χρειαζόταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.