ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Δημιουργείται αμερικανικός γίγαντας στο χώρο της μόδας - Εις σάρκαν μιαν Coach, Kors, Versace

Δημιουργείται αμερικανικός γίγαντας στο χώρο της μόδας - Εις σάρκαν μιαν Coach, Kors, Versace
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Η μεγάλη επιχείρηση μόδας έχει γιγαντωθεί μέσα από ένα κύμα εξαγορών, καθώς οι παίκτες των ΗΠΑ αναζητούν μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη

Η Tapestry, η μητρική εταιρεία λιανικής πώλησης τσαντών και αξεσουάρ πολυτελείας Coach, προχωρά στην εξαγορά επωνύμων brands συμπεριλαμβανομένων των Michael Kors, Versace και Jimmy Choo, Capri Holdings.

Η μεγάλη επιχείρηση μόδας έχει γιγαντωθεί μέσα από ένα κύμα εξαγορών, καθώς οι παίκτες των ΗΠΑ αναζητούν μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη.

Η συμφωνία περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (7,7 δισεκατομμύρια ευρώ) φέρνει την Tapestry σε καλύτερη θέση να κάνει ακριβώς αυτό, σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές της, όπως η LVMH και η Kering.

Η Tapestry Inc., της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν επίσης την Kate Spade και τον Stuart Weitzman, δήλωσε την Πέμπτη ότι η συνδυασμένη εταιρεία είχε παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (10,9 δισεκατομμύρια ευρώ) και έχει παρουσία σε περισσότερες από 75 χώρες. Το Tapestry έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων (9,1 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ του Capri’s είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ).

«Ο συνδυασμός των Coach, Kate Spade και Stuart Weitzman μαζί με τους Versace, Jimmy Choo και Michael Kors δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο πολυτελή οίκο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tapestry, Joanne Crevoiserat σε μια έτοιμη δήλωση. Οι μέτοχοι της Capri’s Holdings Ltd. θα λάβουν 57 δολάρια (51,9 ευρώ) ανά μετοχή σε μετρητά.

«Με τη συμμετοχή μας στην Tapestry, θα έχουμε μεγαλύτερη ρευστότητα και περισσότερες δυνατότητες για να επιταχύνουμε την επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς μας διατηρώντας παράλληλα το μοναδικό DNA των εμπορικών μας σημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capri, John Idol.