ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Άγριο παιχνίδι από κερδοσκόπους σε αλουμίνο και νικέλιο – Εκτινάσσονται οι τιμές

Άγριο παιχνίδι από κερδοσκόπους σε αλουμίνο και νικέλιο – Εκτινάσσονται οι τιμές

Οι traders στρέφονται σε ρωσικά μέταλλα, τα οποία είχαν ξεφύγει από τις ευρείες κυρώσεις

Το αλουμίνιο και το νικέλιο αυξήθηκαν εν μέσω εκτιμήσεων ότι ένα νέο κύμα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μέταλλο και ενδεχομένως να διαταράξει τον εφοδιασμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποκαλύψουν ένα «σημαντικό» πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας την Παρασκευή, αν και δεν ήταν συγκεκριμένος για το ποιες βιομηχανίες θα επηρεαστούν. Οι traders στρέφονται σε ρωσικά μέταλλα, τα οποία είχαν ξεφύγει από τις ευρείες κυρώσεις έως ότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τους δικούς του περιορισμούς τον Δεκέμβριο.

Οι προτεινόμενοι περιορισμοί έχουν σχεδιαστεί για να «θέσουν τη Ρωσία υπεύθυνη» για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλουμινίου αυξήθηκαν περισσότερο από 2% την Τετάρτη, μετά την εκτίναξη ως απάντηση στα σχόλια του Μπάιντεν την Τρίτη. Το νικέλιο αυξήθηκε σχεδόν κατά 2%.

«Οι τιμές αυξάνονται στα νέα του Μπάιντεν, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα πιθανά μέτρα και τον αντίκτυπο», δήλωσε τηλεφωνικά ο Λι Τζιαχουί, αναλυτής της Shanghai Metals Market.

«Οι επενδυτές περιμένουν τα συγκεκριμένα μέτρα να προσγειωθούν».

Τον Δεκέμβριο, το Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκε για να εμποδίσει βρετανικά άτομα και οντότητες από το να εμπορεύονται φυσικά μέταλλα, όπως αλουμίνιο, χαλκό και νικέλιο από τη Ρωσία.

Εκείνη την εποχή, το ΗΒ υπαινίχθηκε επίσης τη δυνατότητα συντονισμένης δράσης με διεθνείς εταίρους. Η πολιτική του ΗΒ είναι σημαντική λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει το London Metal Exchange στις παγκόσμιες αγορές μετάλλων.

Το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 2,6% στα 2.251,50 δολάρια ο τόνος στο LME στις 9:50 π.μ. στο Λονδίνο. Το νικέλιο σημείωσε άνοδο 1,8% και ο χαλκός 0,4%.