ME TO N & ME TO Σ

Όταν τελειώσουμε με τον κορονοϊό, θα κάνουμε τον λογαριασμό…

Όταν τελειώσουμε με τον κορονοϊό, θα κάνουμε τον λογαριασμό…

Σε κανέναν δεν του αρέσει να ζει με περιορισμούς. Ούτε καν στον Χαρδαλιά. Που εδώ και ένα χρόνο παίζει με συνέπεια τον ρόλο του «κακού μπάτσου».

Κι ας είναι κι αυτός απελπιστικά πιεσμένος. Όπως όλοι μας πια.

Εδώ και έναν χρόνο δεν ζούμε, επιβιώνουμε. Έχουμε πατήσει το pause στην πραγματική ζωή μας, όπως την ζούσε ο καθένας από εμάς και περιμένουμε πότε θα ξαναρχίσει η ταινία. Η κανονική. Όχι αυτή που… ζούμε τώρα.

Επίσης σε κανέναν δεν αρέσει ότι το lockdown όχι απλά συνεχίζεται αλλά γίνεται ακόμη πιο σκληρό. Διότι- ως γνωστόν- ο Έλληνας βρίσκει πάντα τρόπο να διασκεδάζει. Έστω και τις εντυπώσεις. Κι ένας χρόνος μετά το πρώτο κλείσιμο ήταν υπεράρκετος για να βρούμε τρόπο να… κοροϊδεύουμε το σύστημα.

  • Άλλος ανακάλυψε την ξεχασμένη γιαγιά (μετακίνηση 4), άλλος έγινε αθλητής ή έβγαζε βόλτα τον σκύλο κάθε μια ώρα (μετακίνηση 6) κι άλλος απλά πήρε ένα… λουράκι και έψαχνε τον σκύλο που δεν έχει! Για την ακρίβεια και το… σύστημα μάλλον ήθελε να το κοροϊδεύουμε για να μην βγούμε στα κάγκελα!
  • Ο μόνος που δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε είναι ο ιός. Αυτός που μας βρήκε μπόσικους και μας θέρισε. Μας θερίζει ακόμα…
  • Κουβέντες μπορεί να κάνουμε πολλές και για πολλές ώρες. Μέρες. Αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι η ώρα της θεωρίας. Είναι της πράξης. Κι όχι δεν γίνεται όταν σώζεσαι να σε σώζει το Κράτος και όταν πεθαίνεις να φταις μόνιμα εσύ.
  • Όμως επειδή αυτή την στιγμή η κατάσταση έχει ξεφύγει πάμε να το μαζέψουμε. Και εμείς. Τώρα κολυμπάμε ξανά για να μην πνιγούμε. Μόλις βγούμε στην ακτή θα κάνουμε τον λογαριασμό. Θα δούμε τι πήγε καλά και τι όχι. Θα δούμε τις αστοχίες και τις παραλείψεις. Τώρα όμως κολυμπάμε. Και χρειαζόμαστε και τα δύο χέρια.
  • Οπότε όποιον είναι να δείξουμε, θα τον δείξουμε μετά…
  • Κάτι τελευταίο. Μαθαίνω ότι ο Τσιόδρας πλακώθηκε με στέλεχος της Κυβέρνησης. Χοντρά. Γιατί ήταν στον δικό του πλανήτη. Όχι ο Τσιόδρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.