ME TO N & ME TO Σ

Το πιστολίδι πέφτει βροχή και αυτοί... πέρα βρέχει

Το πιστολίδι πέφτει βροχή και αυτοί... πέρα βρέχει

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δύο νεκροί. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Ο ένας στα Σεπόλια και ο άλλος στη Βάρη. - Την ίδια ώρα κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης τυρβάζουν περί άλλων... δυστυχώς

Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Σε μια ανοχύρωτη, αφύλακτη πόλη που κάποιος καβαλάει μια μηχανή παίρνει ένα όπλο και σκορπάει το θάνατο… Κακοποιοί εισβάλλουν στα σπίτια και παίρνουν ζωές, το έγκλημα είναι πια κυρίαρχο. Κι όλα αυτά- έχει σημασία- σε μία περίοδο που περιμένεις τους… τουρίστες. Σε μια περίοδο που η Αθήνα και η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο ορισμός της ασφάλειας όχι… Κολομβία!

Αντί η Αστυνομία να φυλάει τους πολίτες, να έχει βγει στους δρόμους και να κυνηγάει τους πιστολέρο, με εντολή Χρυσοχοϊδη φυλάει ένα άδειο γήπεδο! Ναι, καλά διαβάσατε… Για να κάνει το χατίρι του πιο αποτυχημένου υφυπουργού αθλητισμού στην Ιστορία του τόπου, ονόματι Αυγενάκη, ο Χρυσοχοϊδης, διέταξε από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ να φυλάνε την… άδεια Λεωφόρο για να μην πάνε κάποιοι από την ΕΟΚ να ψηφίσουν! Κι όλα αυτά ενώ η ίδια η ΕΟΚ από το Σάββατο το απόγευμα έχει… ανακοινώσει ότι οι εκλογές απαγορεύτηκαν από τον Αυγενάκη… Παρωδία; Σίγουρα. Αλλά όχι μόνο. Είναι η επίδειξη εξουσίας και ανοησίας δύο στελεχών της Κυβέρνησης που καλείται επιτέλους να πάρει αποφάσεις και κεφάλια!

Διότι τα τερτίπια τους θα τα πληρώσει ολόκληρη η χώρα… Πώς και γιατί να έρθει ο τουρίστας σε μια χώρα που πέφτουν πιστολιές; Πώς και γιατί να έρθει ο τουρίστας σε μια χώρα που βρίσκεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Πώς και γιατί να έρθει ο τουρίστας στην… Κολομβία της Ευρώπης; Άμα θέλει περιπέτεια θα πάει στην αυθεντική… Όχι στη γιαλαντζί.

Μην μακρηγορούμε: Καλές οι επικοινωνιακές φανφάρες, τα πιστοποιητικά και τα βιντεάκια με τις παραλίες μας αλλά αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πάνε όλα αυτά στράφι πρέπει να στείλει σπίτια τους όσους δεν κάνουν. Και ακόμη χειρότερα όσους έχουν μετατρέψει διάφορες διαδικασίες σε… ξεκαθάρισμα λογαριασμών, θυσιάζοντας αστυνομικές δυνάμεις για το τίποτα και κατ’επέκταση ζωές…

Η εικόνα των ΜΑΤ να φυλάνε ένα άδειο γήπεδο για να μην ψηφίσουν κάποιοι άνθρωποι είναι ντροπιαστική για τη χώρα. Θυμίζει άλλες εποχές. Μαύρες. Μαζί με τις πιστολιές και τους νεκρούς, μας κάνει τη χειρότερη εκδοχή ευρωπαϊκού κράτους. Κράμα Ρουμανίας επί Τσαουσέσκου και Κολομβίας! Κι αυτό δεν μπορείς να το πουλήσεις όσα βιντεάκια κι αν κάνεις με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το… πιστόλι μου!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Βάρη: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου