ME TO N & ME TO Σ

Αυτός που φώναζε…

Αυτός που φώναζε…

Κάθε φορά που προκύπτει κάποια εξέλιξη στα του Παναθηναϊκού, ανατρέχω στην Ιστορική, πλέον από κάθε άποψη, συνέντευξη Τύπου της 9ης Ιουνίου του 2020. Κι όχι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι προφήτης.

Ούτε διεκδίκησε ποτέ αυτό τον ρόλο. Είναι όμως ένας άνθρωπος που επειδή δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του, δεν φοβήθηκε ποτέ το κόστος, δεν φοβάται γενικά, λέει πάντα και με πάθος την αλήθεια. Κάπως έτσι η Ιστορία τον έχει δικαιώσει διαχρονικά.

Είτε στις κόντρες του με κάποιους- ακόμη και με τους πολλούς- είτε για τις θέσεις του… Και- πολύ φοβάμαι- ότι θα τον δικαιώσει για μια ακόμη φορά… Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό. Είδα χθες τον κ. Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Αθηναίων, να λέει μεταξύ άλλων σε ζωντανή μετάδοση πως το γήπεδο του Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, η ιστορική, δηλαδή έδρα του τριφυλλιού, είναι επικίνδυνη… Είπε χαρακτηριστικά ότι με η δημοπράτηση των έργων του Βοτανικού: «Ταυτόχρονα μας επιτρέπει στην Αλεξάνδρας να ρίξουμε το γήπεδο το σημερινό, το οποίο όπως ξέρετε είναι και επικίνδυνο».

Επικίνδυνο… Μάλιστα.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ακούσει πολλά για τη Λεωφόρο. Πολλά και διάφορα, ώστε ο Παναθηναϊκός να την ξεπουλήσει… Αλλά «επικίνδυνη» δεν την είχαν χαρακτηρίσει ποτέ. Μάλλον έχουμε περάσει σε άλλη πίστα… Οι πολλοί πέρασαν τώρα. Γιατί κάποιοι ήξεραν. Και μίλησαν. Χτυπούσαν καμπανάκια και καμπάνες! Τι έλεγε ο Δημήτρης στις 9 του Ιούνη του 2020 για τη Λεωφόρο; «Από αυτά που καταλαβαίνω το τελευταίο διάστημα είτε θέλουν να γκρεμίσουν την Λεωφόρο πριν γίνει το γήπεδο είτε θέλουν να πάρουν την Λεωφόρο χωρίς να γίνει το γήπεδο του μπάσκετ».

Ορίστε; Να γκρεμιστεί η Λεωφόρος πριν γίνει το γήπεδο; Άσε μας ρε Γιαννακόπουλε… Και να τα πύρινα σχόλια του MPAMPIS13 και του GIPEDOMONOSTILEOFORO που είναι πάντα έτοιμοι με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο για να κράξουν… Και πάντα τον Γιαννακόπουλο!

Ακόμη και τώρα που έχει φύγει… Βλέπεις η αλήθεια πονάει.

Ειδικά άμα δεν σε βολεύει.

Ειδικότερα άμα σε… ξεβολεύει!

Και το μεγάλο θέμα του Δημήτρη είναι ότι με αυτά που λέει και κάνει ξεβολεύει πολύ κόσμο… Πάρα πολύ!

Τώρα που το… λένε άλλοι και ακόμη χειρότερα τώρα που οι μπουλντόζες για το γκρέμισμα θα πάρουν μπρος, πριν καν μπει το πρώτο τούβλο στο Βοτανικό, όλοι αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα την «παπαρολογία» θα πρέπει να ψάξουν πολύ για την επόμενη δουλειά τους. Και όλοι μαζί ας κάτσουν αναπαυτικά για να δουν το… έργο να ολοκληρώνεται.

Όχι του Βοτανικού! Το άλλο… Το πραγματικό! Αυτό που σας έλεγε μια ψυχή χρόνια τώρα… Αλλά είπαμε. Ο Γιαννακόπουλος φταίει… Βολεύει. Όσοι πάλι δεν «ξύπνησαν» από τις φωνές του Δημήτρη, τις καμπάνες και τα καμπανάκια, λες να ξυπνήσουν από το θόρυβο της μπουλντόζας που θα γκρεμίσει τη Λεωφόρο; Ίδωμεν… Υγ. Φαντάζομαι ότι επίσης όλοι κατάλαβαν πως η… παράλειψη της αναφοράς σε ΓΣ κλπ. δεν είναι παράλειψη.

Είναι παραδοχή ότι όλα έχουν δρομολογηθεί… Για σένα, χωρίς εσένα!