ME TO N & ME TO Σ

Τι ΕΡΤ θέλεις;

Λευτέρης Πετρούνιας
Ο Λευτέρης Πετρούνιας
Intime

Ας πούμε την αλήθεια. Το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ έχει κάνει πραγματικά απίστευτα βήματα προόδου. Σε όλους τους τομείς. Σε όλα τα επίπεδα. Από τα ψυχαγωγικά προγράμματα και τα σίριαλ μέχρι το ERTFLIX. Και μπράβο της. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες – όπως λέει και κάποιος Καρμοίρης για την… μόλις 6η στον κόσμο στο αγώνισμα της Άννα Κορακάκη !!!- τα θαλάσσωσε. Και τα θαλάσσωσε εις διπλούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με το καλημέρα που λένε.

Μία με τον Λευτέρη Πετρούνια που τον είδαμε μέσω του… Instagram της συζύγου του, Βασιλικής Μιλλούση και μία με τον πρωταθλητή του Πινγκ-πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη. Την έκφραση του Καρμοίρη για την Άννα, δεν την βάζω στη σούμα για χίλιους κι έναν λόγους… Κυρίως γιατί πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε την αμετροέπεια-ανοησία από τα λάθη. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι. Αμετροεπείς είναι πολλές φορές μέχρι και οι… Υπουργοί.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Η ΕΡΤ έκανε γκάφες. Απανωτές. Που όφειλε να είχε αποφύγει. Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν οι… αρμόδιοι για τους Ιάπωνες κλπ. αποδεικνύει ότι δεν είναι αρμόδιοι. Κι αυτό είναι το χειρότερο για μία διευθυντική θέση. Να μην ξέρεις. Ας ελπίσουμε ότι έστω και έτσι, το πάθημα θα γίνει μάθημα και τους επόμενους Έλληνες αθλητές θα τους δούμε, όσοι από εμάς δεν μπορούμε να φεσώσουμε το Δημόσιο και να πάμε ταξιδάκι στο Τόκιο…

Καμία γκάφα, όσο μεγάλη κι αν είναι, όταν δεν γίνεται από πρόθεση, δεν μπορεί να είναι αιτία για να πάρεις το κεφάλι κάποιου. Άλλα ήταν τα προβλήματα της ΕΡΤ διαχρονικά. Το νταβατζηλίκι της εκάστοτε εξουσίας. Και με αυτή την αίσθηση, ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην κρατική τηλεόραση… Πριν λίγες μέρες με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, από τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο με τους Μπακς, η ΕΡΤ έστειλε συνεργείο στα γραφεία της ΕΟΚ προκειμένου να μιλήσει για το κατόρθωμα των δύο παιδιών, ο Πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Όπως κι έγινε. Μια συνέντευξη που δεν προβλήθηκε ΠΟΤΕ. Το γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι, οι… αρμόδιοι που εν τέλει αρμοδιότητα τους είναι να «κόβουν» τους ανεπιθύμητους και να προβάλλουν τους «αγαπητούς». Κι αυτό είναι θέμα δημοκρατίας. Δεν αφορά στο μπάσκετ, στο πόλο και στη… Eurovision. Αφορά στη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης.

Ό,τι και αν κάνει η Κρατική Τηλεόραση, αν δεν πείσει τον κόσμο ότι λειτουργεί δημοκρατικά, αυτός ο κόσμος που μάλιστα την πληρώνει από την τσέπη του για να υπάρχει, θα της γυρίζει την πλάτη. Πόσο μάλλον δε όταν κάνει και γκάφες όπως αυτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 - 15 ετών