ME TO N & ME TO Σ

To Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε κανέναν!

Επέτειος Πολυτεχνείου
Intime News

Η 17η Νοεμβρίου δεν ήταν ιστορική. Την έκαναν ιστορική τα παιδιά που θυσιάστηκαν για να μπορώ εγώ κι εσύ να λέμε τη γνώμη μας ελεύθερα χωρίς να φοβόμαστε τον χωροφύλακα.

Έγινε ιστορική γιατί κάποιοι «τρελοί» πήγαν κόντρα στον φασισμό, ξέροντας ότι οι πιθανότητες να τους σκοτώσουν ήταν περισσότερες από το να ζήσουν και να απολαύσουν τον καρπό του αγώνα τους. Και- άκου τώρα- δεν το έκαναν για πάρτη τους. Το έκαναν για όλους.

Και κυρίως για τις επόμενες γενιές. Αυτές που ανήκουμε εσύ κι εγώ που δεν γνωρίσαμε τον φασισμό… Κάθε 17 Νοέμβρη λοιπόν αντί να χαμηλώνουμε το βλέμμα και να σιωπηλά να αποδίδουμε σεβασμό στους νεκρούς αυτού του αγώνα, κάποιοι που θεωρούν εαυτόν… συνέχεια (από που κι ως που;) εκείνων των παιδιών, μας κάνουν να σιχτιρίζουμε… Ναι! Μας κάνετε να σιχτιρίζουμε… Γιατί γίνεστε ίδιοι με αυτούς που βρίζετε, με αυτούς που σιχαίνεστε… Πιο φασίστες και από τους φασίστες. Όπως δεν ανήκει σε αυτούς η πατρίδα και η σημαία, έτσι δεν ανήκει και σε εσάς το Πολυτεχνείο!

Δεν είστε εσείς που θα αποφασίσετε ποιος θα καταθέσει στεφάνι, ποιος θα περάσει από εκεί να αφήσει ένα λουλούδι, ποιος θα τιμήσει τη μνήμη των παιδιών… Ποιος είσαι εσύ που θα βάλεις face control στο Πολυτεχνείο; Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις αν ο τάδε ή ο δείνα θα περάσει την πόρτα; Ελευθερία φίλε μου… Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε. Δημοκρατία, επίσης. Κι αυτά δεν μπορεί να μπουν σε διαπραγμάτευση ειδικά σε τούτο το χώρο. Εκεί που κάποιοι σκοτώθηκαν. Κι όχι για κάνεις εσύ τον νταβατζή κάθε 17 του Νοέμβρη.

Ο απλός κόσμος, αυτός που έχει σιχαθεί και τους μεν και τους δε, θέλει επιτέλους να μπορεί να τιμάει τη μνήμη όσων έχουν πέσει στο βωμό της πατρίδας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, χωρίς διαχωρισμούς. Σας βαρεθήκαμε… Και τους μεν και τους δε. Πάρτε το χαμπάρι!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: Δεν ισχύει για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα