ME TO N & ME TO Σ

Στον θάνατο ο «πολιτισμός» μοιράζει χρήμα…

Στον θάνατο ο «πολιτισμός» μοιράζει χρήμα…

Δυστυχώς οι εικόνες από τη Γάζα είναι ίδιες και χειρότερες με αυτές στο Ισραήλ. Ο θάνατος δεν γνωρίζει από σύνορα. Ούτε από ηλικίες.

Αυτό που χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του Ισραήλ ως απάντηση εξελίσσεται σε κάτι πολύ χειρότερο. Μοιάζει με γενοκτονία. Δεν περιμένω από όλους τις ίδιες αντιδράσεις. Άλλωστε το θέμα, ακόμη και στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται περίπου ως ποδοσφαιρικό ματς… Δεν είναι έτσι.

Και διότι κανένα ματς δεν κρατάει οκτώ δεκαετίες αλλά κι επειδή η ιστορία στη Γάζα, ξεφτιλίζει κάθε έννοια ανθρωπισμού που καμώνονται πως έχουν οι ηγέτες της Δύσης. Η πρώτη αντίδραση στον θάνατο τόσων αμάχων είναι «μοιράστε χρήμα». Τόσα για το Ισραήλ, τόσα για την Παλαιστίνη… Τι υποκρισία Θεέ μου! Χάνονται παιδιά, χάνονται βρέφη, δολοφονούνται και το μόνο που υπόσχεται ο πολιτισμένος κόσμος είναι λεφτά.

Όταν κι όποτε τελειώσει φυσικά η ιστορία. Όταν δηλαδή τα θύματα θα είναι απείρως περισσότερα. Το μόνο που θα γίνει μέχρι τότε θα είναι η ένοχη σιωπή από όλους και λιγότερα… βίντεο ώστε η κοινή γνώμη να μην χαλάσει τη ζαχαρένια της.

Μετά θα μιλήσει και πάλι το χρήμα κι όλα καλά. Με μια διαφορά. Όταν τελειώσει το πάρτι του θανάτου, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ μέχρι τον ΟΗΕ και τους λοιπούς συγγενείς, άπαντες στα μάτια όσων διαθέτουμε ακόμα κοινή λογική θα φαίνονται πια υποκριτές και νάνοι.

Δολοφόνοι και ηθικοί αυτουργοί μαζί…

Τύποι που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να μην σκοτώνονται παιδιά. Όλοι τους έχουν πια τα χέρια τους βαμμένα με αίμα αθώων. Όπως και αν το βαφτίσουν αυτό που γίνεται.