ME TO N & ME TO Σ

Στην Ελλάδα ο Σημίτης θα λογοδοτούσε. Στο Ελλαδιστάν τον αποθεώνουμε

Στην Ελλάδα ο Σημίτης θα λογοδοτούσε. Στο Ελλαδιστάν τον αποθεώνουμε

Το κυριότερο ότι η χώρα παραμένει αιχμάλωτη στα χέρια των ανθρώπων που τη βύθισαν και συνεχίζουν να τη βυθίζουν.

Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην καταστροφή της χώρας. Για 1000 κι έναν λόγους. Είναι ο πρωθυπουργός που έβαλε τον κοσμάκη να χάσει τα λεφτά του στο μεγαλύτερο φαγοπότι στην Ιστορία της Ελλάδας: Το χρηματιστήριο. Είναι αυτός που ντρόπιασε την πατρίδα στα Ίμια. Είναι ο ορισμός του Κράτους διαπλοκής. Είναι αυτός που με τον μανδύα του τεχνοκράτη, βύθισε τα ταμεία. Και ναι, είναι αυτός που σε μια κανονική χώρα, μια κανονική Ελλάδα, θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τα «εγκλήματα» του. Θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τις χαμένες ζωές και τις χαμένες γενιές Ελλήνων. Στην Ελλάδα…

Στο Ελλαδιστάν τον αποθεώνουμε διοργανώνοντας εκδήλωση προς τιμήν του. Κι αυτό από μόνο του, πέραν ότι είναι ντροπή, δείχνει κι άλλα πράγματα. Το κυριότερο ότι η χώρα παραμένει αιχμάλωτη στα χέρια των ανθρώπων που τη βύθισαν και συνεχίζουν να τη βυθίζουν. Στα χέρια ανθρώπων που βλέποντας τα πόθεν έσχες τους, αντιλαμβάνεσαι γιατί η πολιτική είναι κλειστό club. Για να κονομάνε οι λίγοι σε βάρος των πολλών. Σχολή Σημίτη.

Ουδείς θα μιλήσει σε αυτή την εκδήλωση για όσα έκανε πραγματικά ο Σημίτης στον τόπο. Θα ακούσεις και θα δεις άλλα από αυτά που έζησες. Άλλα από αυτά που ζεις ακόμα. Θα νιώθεις εσύ παράταιρος. Σχεδόν τρελός. Αλλά δεν είσαι. Να το θυμάσαι. Η περίοδος Σημίτη αποτελεί την πιο ντροπιαστική στην Ιστορία της Ελλάδας. Σχεδόν ληστρική. Σε προέτρεψαν να τζογάρεις το βιός σου για να το χάσεις. Σου έκλεψαν τον ιδρώτα. Κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Όπως κι ότι αυτή η χώρα βάζει φυλακή μόνο τους Κολοκοτρώνηδες. Για τους άλλους κάνει εκδηλώσεις.