MEDIA

Χαμός στην ΕΡΤ: Φήμες ότι καταργείται κανάλι

Χαμός στην ΕΡΤ: Φήμες ότι καταργείται κανάλι

Ανακατατάξεις για ακόμη μια φορά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Διάφορα σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ, καθώς τόσο η Δημόσια Τηλεόραση, όσο και το ΑΠΕ πέρασαν στη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.

Κατά καιρούς στελέχη της ΝΔ έχουν μιλήσει για «εξορθολογισμό της ΕΡΤ», με αποτέλεσμα από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε τα καθήκοντά της, να έχουν ακουστεί πολλά σενάρια για το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την «Αυγή» είναι πιθανό να προταθεί εθελούσια έξοδος των εργαζομένων από την ΕΡΤ. Στο σχέδιο, πέρα από την αποχώρηση μερίδας του προσωπικού της υπό αυτή τη μορφή, περιλαμβάνεται και η συνταξιοδότηση (κανονική ή πρόωρη) πολλών υπαλλήλων της εταιρείας, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση του αριθμού τους κατά 1/4 σε σχέση με τώρα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει αναπόφευκτα και στην κατάργηση ενός καναλιού. Ένα εκ των ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sports και ERT World θα «απορροφηθεί» από τα υπόλοιπα 4.

Προκρίνεται η εθελούσια έξοδος;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζεται πολύ θερμά από την Κυβέρνηση η λύση της εθελούσιας εξόδου από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε» είχε πει πριν από τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει: «Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως και αν έχει, θα ξεκαθαρίσει το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης...