MEDIA

«Πόλεμος» ανακοινώσεων στην ΕΡΤ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων στην ΕΡΤ

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων της ΕΡΤ, που επιδίδονται σε «πόλεμο» ανακοινώσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει ότι έχει «καθήκον να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και να προσφέρει στον ελληνικό λαό πρόγραμμα, ενημέρωση και ψυχαγωγία», κάτι που όπως υποστηρίζει δεν προσφέρεται και αποτελεί την πραγματική «αιτία συρρίκνωσης της ΕΡΤ».

Επίσης, η διοίκηση αφήνει αιχμές κατά ομάδας συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ που διέκοψαν τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, τους οποίους κατηγορεί ότι «έχουν μπερδέψει το ρόλο τους και την αποστολή τους».

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ με απόλυτη κατανόηση, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, τα μέλη της διοίκησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν ένδικα μέσα, για τυχόν ζημίες που θα υποστεί η επιχείρηση «από τη μη ολοκληρωμένη μετάδοση προγραμμάτων υψηλού κόστους, όπως οι εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, καθώς και για τη συνολικότερη απαξίωσή της. Επίσης μελετά και θα εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, τρόπους επιστροφής χρημάτων στους Έλληνες πολίτες, τόσων όσων αναλογούν για υπηρεσίες που πλήρωσαν και δεν τους προσφέρθηκαν».

Από την πλευρά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τη διοίκηση ότι δεν έχει πράξει τίποτα για να αντιστρέψει νόμους που είναι εις βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, και θίγουν την ανεξαρτησία της και τη λειτουργία της. «Επίσης δεν έχουν κάνει τίποτα για τα εργασιακά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΡΤ», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ.