ΑΦΙΕΡΩΜΑ

MEDIA

Ένας χρόνος από το «μαύρο» στο Mega: Όταν έσβησαν τα φώτα στο «μεγάλο κανάλι» (pics+vids)

Ένας χρόνος από το «μαύρο» στο Mega: Όταν έσβησαν τα φώτα στο «μεγάλο κανάλι» (pics+vids)

Mega: Ήταν 02:11 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, στους δέκτες του «μεγάλου καναλιού» έπαιζε επεισόδιο «των Απαράδεκτων», όταν μετά από 29 χρόνια λειτουργίας έπεσε «μαύρο» και το Mega Channel σταμάτησε να εκπέμπει στην πλατφόρμα της Digea.

Έχοντας συνδεθεί με μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, το Mega Channel εδώ και ένα χρόνο αποτελεί παρελθόν από τις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Λίγες ώρες πριν από το «μαύρο», οι εργαζόμενοι του σταθμού αποχαιρέτησαν το κοινό, προβάλλοντας τρεις από τις πιο επιτυχημένες σειρές, και συγκεκριμένα τις «Τρεις Χάριτες», το «Δις Εξαμαρτείν» και τους «Απαράδεκτους».

Δείτε τη στιγμή που σβήνουν τα φώτα στο Μεγάλο Κανάλι

Πώς φτάσαμε στο «μαύρο»

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου 2018, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κανάλι ξεκίνησε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου του 1989...

Η Digea με μια ανακοίνωση μόλις 54 λέξεων είχε κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες το τέλος μετάδοσης όλως των προγραμμάτων του τηλεοπτικού σταθμού.

«H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

Οι συγκινητικές στιγμές στο control

Οι εργαζόμενοι του MEGA, οι οποίοι παρέμεναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι, βρέθηκαν στο control του Μεγάλου Καναλιού και έζησαν από κοντά το «μαύρο» στο κανάλι στο οποίο εργάστηκαν για πολλά χρόνια.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα τη στιγμή του «μαύρου».

Το συγκινητικό «αντίο» των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του καναλιού είχαν δημιουργήσει ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο με το οποίο αποχαιρέτησαν τον κόσμο.

Πρόκειται για συρραφή από παλιά σίριαλ και που αγαπήθηκαν από το κοινό:

Αξέχαστες σειρές, μοναδικές ερμηνείες

Τόσο η ταινιοθήκη όσο και ο μακρύς κατάλογος των σειρών του Mega συνιστούν μια από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές «κληρονομιές».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους - ηθογραφικούς πια - «Αυθαίρετους», το... απολαυστικό «Εκμέκ Παγωτό» του Βασίλη Νεμέα, τις «Τρεις Χάριτες», τους «Δύο Ξένους» και το «50-50»;

Ροή Ειδήσεων