MEDIA

Πέτρος Γαϊτάνος: «Είναι μεγάλος αγώνας να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι»

Πέτρος Γαϊτάνος: «Είναι μεγάλος αγώνας να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ο καλλιτέχνης που γαληνεύει τη ψυχή ερμηνεύοντας θρησκευτικούς ύμνους και ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη για τα κείμενα και τα λόγια που τον αγγίζουν βαθιά ως χριστιανό.

«Πολλά δεν είναι εύκολα να ειπωθούν γιατί μπορούν να σκανδαλίσουν αν δεν υπάρχει ανάλογη παιδεία και ιδιαιτέρως το βίωμα γύρω από αυτά, μπορεί να σκανδαλιστεί. Για παράδειγμα τη λέξη σκάνδαλο όταν την ακούει ένας άνθρωπος εκτός εκκλησίας την καταλαβαίνει με τη σεξουαλική έννοια, ενώ ο σκανδαλισμός με την πραγματική του έννοια και ειδικά με την πνευματική σημαίνει εμπόδιο. Δηλαδή μπορεί να πω κάτι και αυτό να γίνει εμπόδιο σε κάποιον. Να τον σκανδαλίσει ή να τον εμποδίσει να καταλάβει αυτό που λέω», ανέφερε αρχικά.

«Εκεί που αισθάνομαι ότι πιο πολύ αποκαλύπτεται μέσα μου ο Θεός είναι όταν καταλαβαίνω την ατέλεια μου. Είναι σαν αυτό που έλεγε ο Παύλος στη δεύτερη επιστολή του, όταν ζήτησε από το Θεό να του αφαιρέσει ένα αγκάθι, ο Θεός του απάντησε «Σου αρκεί η δύναμη μου», γιατί μέσα στην αδυναμία φαίνεται η χάρη μου. Αυτό λοιπόν το έχω ζήσει πολλές φορές. Όταν βλέπω μια αδυναμία, μια ατέλεια μου, ένα χάδι έρχεται από το Θεό. Έτσι θα έλεγα αυτές τις στιγμές της αδυναμίας μου, ανθίζει η δύναμη του Θεού. Κι εμένα με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει η δύναμη του Θεού και με ενδιαφέρει κάθε κύτταρο μου να μπορέσει να επιστρέψει στη βασιλεία του και να γίνω έναν με αυτό. Όλο μου το είναι, ψυχή και σώμα, εκεί είναι εστιασμένα».



Στη συνέχεια ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε για το αν τον δυσκόλεψε το κομμάτι της ταπεινότητας: «Είναι μεγάλος αγώνας να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι και το πιο πιθανό να είσαι πολύ χειρότερος από πόσους και να φαίνεσαι τόσο λαμπερός, να γίνεσαι διάσημος, να κάνεις δίσκους, να διανύεις μια καριέρα πετυχημένη και τελικά αυτό να είναι μια κοσμική διαδικασία και εσύ να παραμένεις απλός άνθρωπος όπως όλοι. Αυτό είναι δύσκολο», ανέφερε μεταξύ άλλων.




Δείτε στο βίντεο τι άλλο ανέφερε ο Πέτρος Γαϊτάνος στην εκπομπή του Star:

Πηγή: Gossip-tv.gr