MEDIA

Ελένη Μενεγάκη: Επίσημα τέλος - Η ανακοίνωση

Ελένη Μενεγάκη: Επίσημα τέλος - Η ανακοίνωση

Ελένη Μενεγάκη: Αυλαία ρίχνει σήμερα, η εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha, η οποία αποχαιρετά το τηλεοπτικό της κοινό μετά από 15 χρόνια στο κανάλι και 30 χρόνια στην τηλεόραση. 

Πριν από λίγη ώρα ο Alpha εξέδωσε δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση της συνεργασίας της παρουσιάστριας με τον σταθμό.

«Σήμερα, 15 χρόνια μετά την πρώτη «καλημέρα», ο Alpha αποχαιρετά την Ελένη Μενεγάκη, την ευχαριστεί για τη συνεργασία, τις δυνατές τηλεοπτικές στιγμές και της εύχεται καλή συνέχεια στα επόμενα σχέδιά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Σήμερα, κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος για την «βασίλισσα» της ελληνικής τηλεόρασης, με τους φανατικούς τηλεθεατές της να αναμένουν με ανυπομονησία όλα όσα θα πει στην τελευταία της εκπομπή.

Την ίδια αγωνία φαίνεται ότι μοιράζεται και η Ελένη Μενεγάκη, καθώς το βράδυ της Τρίτης (30/06), λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή της, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία της από το πλατό γράφοντας: «Αναρωτιέμαι... Θα κοιμηθώ απόψε;».

«Είμαι μια ανεξάρτητη, μοναδική κατάσταση»

Μόλις λίγες μέρες πριν από την αποχώρησή της, η Ελένη Μενεγάκη προχώρησε σε μερικές δηλώσεις σχετικά με τη διαδρομή της στην τηλεόραση, αναφερόμενη μάλιστα στον εαυτό της ως μια «ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση».

Στην έναρξη της εκπομπής της στις 26 Ιουνίου, η Ελένη Μενεγάκη είπε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο γιατί πραγματικά είμαι τόσο απρόβλεπτη παρουσιάστρια, δεν έχω καμία σχέση με κανέναν άλλον άνθρωπο οργανωμένο συντονισμένο να πηγαίνει στο πρόγραμμά του ακριβώς. Εγώ με αυτό δεν είχα ποτέ σχέση, οπότε 1000 μπράβο σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου και κατάφεραν να μην χάσουν την ψυχραιμία τους, γιατί άλλο περίμεναν και άλλο ερχόταν. Όλα τα παιδιά που έχουν δουλέψει μαζί μου είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έχουν "φιληθεί". Είμαι μια ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση. Πολλές φορές καταλάβαινα την ταραχή τους, αλλά στην πορεία νομίζω ότι όλοι σας το διασκεδάσατε. Τουλάχιστον, μαζί μου δεν πλήξατε ποτέ».

Η ανακοίνωση της αποχώρησής της

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια είχε αιφνιδιάσει τους τηλεθεατές της - και όχι μόνο - πριν από μερικές βδομάδες, όταν, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε η ίδια στον αέρα της εκπομπής της πως πρόκειται να αποχωρήσει και ότι δεν θα την δούμε στο «γυαλί» την επόμενη σεζόν.

«Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω», είχε πει.