MEDIA

Με ένα …κλίκ στον Τύπο, η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου

Με ένα …κλίκ στον Τύπο, η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου

Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς, οι λεπτοί χειρισμοί για το PSI και οι απαιτήσεις της τρόικας για μισθούς και συντάξεις.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με παραίτηση απειλεί ο Παπαδήμος αν δεν συμφωνήσουν οι Αρχηγοί"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρέστα... ή πάσο. Την τελευταία παρτίδα παίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί αντιμετωπίζοντας στο σημερινό -εκτός νέου απροόπτου- Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών το δίλημμα: "συμφωνία στα μέτρα της Τρόικας ή εκλογές και χρεοκοπία" ".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μην κάνεις πίσω Αντώνη"
Η εφημερίδα γράφει ότι "καλύτερα να παραιτηθείς από την ηγεσία της ΝΔ και να πας σπίτι σου, παρά να υπογράψεις τη προδοτική συμφωνία με την τρόικα που οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό και τον λαό στην εξαθλίωση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Έως εδώ- Η ώρα του μεγάλου "όχι" "
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η ώρα για ένα ηχηρό "όχι" στους εκβιασμούς, στα (νέα) άγρια μέτρα και στις ταπεινώσεις του ελληνικού λαού. Η χώρα μετρά αντίστροφα ίσως το πιο κρίσιμο μεταπολιτευτικό της 48ωρο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά".

ΕΘΝΟΣ: "Παραίτηση αν δεν συμφωνήσουν οι αρχηγοί"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με πλήρη γνώση για την κρισιμότητα της κατάστασης και την αδιαλλαξία των δανειστών, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος απευθύνει δραματικό μήνυμα. Λίγο πριν από το σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ζητεί τη συμφωνία και την προσυπογραφή των μέτρων από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Διαφορετικά δρομολογείται η παραίτησή του, που θεωρεί απευκταία"¨.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι "γερμανικές αποζημιώσεις" και οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χθες το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης... ΔΙΚΑΙΩΣΕ τη Γερμανία για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει στην Ιταλία, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν τα χαλεπά εκείνα χρόνια και στη χώρα αυτή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπρα ντε φερ Σαμαρά-Παπαδήμου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με το χρονοδιάγραμμα που έχουν βάλει οι δανειστές να λήγει σε λίγες ώρες, αλλά οριστική συμφωνία ακόμα με την Τρόικα για PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2015 να μην προκύπτει, τουλάχιστον ως αργά χθες βράδυ".

ΕΣΤΙΑ: "Θριαμβεύει ο λαϊκισμός"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η δεινή κατάστασις στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία είναι αποτέλεσμα του λαϊκισμού. Το ότι δεν έχει κατορθώσει να απεμπλακεί από την κατάσταση αυτή ώστε να εισέλθει σε πορεία αναπτύξεως, είναι και αυτό αποτέλεσμα του λαϊκισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Συνυπεύθυνοι!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα- αύριο η σύσκεψη πρωθυπουργού- πολιτικών αρχηγών για την έγκριση των αξιώσεων της τρόικας. Νέα εμπλοκή στο PSI, καθώς αναζητούνται επιπλέον 15-20 δισ. ευρώ για "κούρεμα" ".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια- Ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ άνεργων οφειλετών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχεδόν καθημερινές είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν υπερχρεωμένους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών, που φορτικά και παρά τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες ζητούν αποπληρωμή δανείων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διαπραγματεύσεις σε τεντωμένο σχοινί"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στην πλέον οριακή φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία αξιώνει επώδυνα μέτρα ως αντάλλαγμα για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI".


Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " "Κουρεύουν" και πάλι τις συντάξεις"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα ζητά νέες αναλογιστικές μελέτες που θα οδηγήσουν σε οριζόντιες μειώσεις, αλλά και σε αύξηση ορίων ηλικίας. Υφεση, ανεργία και μειώσεις μισθών οδηγούν σε νέο Ασφαλιστικό και για την κύρια σύνταξη, ενώ οι επικουρικές θα μετατραπούν σε... φιλοδώρημα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σύσκεψη yes man, υπό Παπαδήμο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων από δανειστές και εταίρους, η Αθήνα καλείται να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τους επαχθείς όρους του μίνι Μνημονίου, προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την ανακοίνωση της συμφωνίας για το PSI”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως. Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία".


ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Με τα στυλό ανά χείρας- Μέγα Σάββατο για τη χώρα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ή συμφωνούμε ή χρεοκοπούμε! Αυτή είναι η "προσφορά" των δανειστών μας, που πιέζουν για νέα μέτρα. Οι τρεις εκκρεμότητες που μένουν προς επίλυση και για τις οποίες ασκούνται ισχυρές πιέσεις από την τρόικα είναι το θέμα των μισθών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και οι τραπεζικές μετοχές...".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το δίλημμα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμφωνία -μαμούθ, με συνολικό όφελος 300 δισ. ευρώ, καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές (PSI και δανειακή σύμβαση). Τα ανταλλάγματα που ζητά η τρόικα συνοψίζονται σε σκληρή λιτότητα διαρκείας αλλά και απολύσεις ακόμη και στρατιωτικών και εκπαιδευτικών- πράγμα που κάνει δραματικό το δίλημμα για τους πολιτικούς αρχηγούς".


PRESS TIME: "Αντάρτες οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το μνημόνιο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο φόβος μιας διευρυμένης ακόμα και γενικευμένης ανταρσίας "πράσινων" κυρίως αλλά και "γαλάζιων" βουλευτών, κατά την ψήφιση των μέτρων που θα περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, πλανάται πάνω από την Ιπποκράτους, τη Συγγρού και φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Ακυρώνεται... η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πλήρη αιφνιδιασμό του επιχειρηματικού κόσμου προχώρησε η κυβέρνηση αποσύροντας ουσιαστικά την τελευταία ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μετά από εντολή της τρόικας".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία ή χρεοκοπία- Η τύχη της χώρας στα χέρια Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετέωρη η κυβέρνηση εάν δεν εξασφαλιστεί η αναγκαία συναίνεση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή η συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα. Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα".


ΚΕΡΔΟΣ: "Ολα κρέμονται σε μία κλωστή"
Η εφημερίδα γράφει ότι "το πλέον κρίσιμο 24ωρο διανύει η χώρα και όλα κρέμονται κυριολεκτικά σε μία κλωστή. Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο παραμένουν ανοιχτά. Από την παραίτηση της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου μέχρι το κλείσιμο του PSI και της δανειακής σύμβασης".


Η ΑΞΙΑ: "Στα δικαστήρια Eurobank και Alpha"
Η εφημερίδα γράφει ότι "καθόλου "βελούδινο" δεν θα είναι το διαζύγιο μεταξύ Κωστόπουλου κα Λάτση. Οι κυβερνητικές σκέψεις για παρέμβαση από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου στην Alpha Bank για να "μείνει ζωντανή" η συγχώνευση και η αναμενόμενη αντίδραση".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι απαιτήσεις της τρόικα κλονίζουν την κυβέρνηση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι απαιτήσεις της τρόικας για τη λήψη σκληρών μέτρων, η αποδοχή των οποίων είναι προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση και οι αντιδράσεις βουλευτών, φορέων και οργανώσεων, δημιουργούν τριγμούς στην τριτοκομματική κυβέρνηση".