MEDIA

«Η Ελλάδα ήδη σε κατάσταση ημικηδεμονίας της τρόικας»

«Η Ελλάδα ήδη σε κατάσταση ημικηδεμονίας της τρόικας»

Για τον κίνδυνο διάδοσης αντιγερμανικών ανακλαστικών στην Αθήνα προειδοποιεί η βελγική εφημερίδα «L' Echo».

Με τίτλο «Γερμανία-Ελλάδα: χαλαρώστε», η εφημερίδα καλεί το Βερολίνο να δείξει περισσότερη διπλωματία στις πράξεις και τις χειρονομίες του, επισημαίνοντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαδοθεί «το αντιγερμανικό συναίσθημα το οποίο υπάρχει ήδη ιστορικά στην Αθήνα να διαδοθεί περισσότερο στη χώρα».

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρθηκε στον εκνευρισμό που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των Financial Times για διορισμό επιτρόπου για την Ελλάδα.

«Το πρόβλημα είναι πως οι Ευρωπαίοι με πρώτους τους Γερμανούς έχουν την εντύπωση ότι οι Έλληνες δεν παίζουν καθόλου το παιχνίδι», επισημαίνει ο συντάκτης, που παραθέτει στοιχεία από το «φιάσκο» της εφεδρείας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ημικηδεμονίας της Τρόικας», αναφέρει ο συντάκτης, που καταλήγει: «Και οι Γερμανοί έχουν δίκιο, ως προς το ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ειδικούς για να τους κατευθύνουν στους τομείς του προϋπολογισμού και της φορολογίας. Πάντα, όμως, με σεβασμό στην ταυτότητα και στην εθνική αξιοπρέπεια. Όλα θέλουν τρόπο».