MEDIA

Αναστέλλεται η λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας

Αναστέλλεται η λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας

Tην άμεση αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας, αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Στην απόφαση κατέληξε μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο. Οι Μητροπολίτες είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, λόγω αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου, οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ότι απουσίαζε εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.

Έτσι, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του.

Στη σημερινή, εξάλλου, συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στη ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.

Τους απειλούν ότι δεν θα ξαναμπούν στο κτίριο

Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ μεταβαίνει αυτή την ώρα στο Σταθμό, καθώς η Ιερά Σύνοδος έχει κόψει το ρεύμα και απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν βγουν από το κτίριο δεν πρόκειται να ξαναμπούν.