MEDIA

Lockdown: Οι 10 σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix για να την «παλέψεις»!

Lockdown: Οι 10 σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix για να την «παλέψεις»!

Ακόμη μια περίοδος που θα βρούμε παρηγοριά στην αγαπημένη μας πλατφόρμα!

Δυστυχώς, το δεύτερο lockdown δεν αποφεύχθηκε και μοιραία από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα γίνουμε... σπιτόγατοι, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πώς θα περάσουμε το χρόνο μας; Σαλόνι, κουβέρτα και μια καλή σειρά στο λατρεμένο μας Netflix, ώστε να περάσει ο χρόνος σαν... νερό και να καταφέρουμε να βγούμε ξανά σε μια νέα καθημερινότητα.

Εμείς είμαστε λάτρεις (και ποιος δεν είναι;) των σειρών και σας κάνουμε τις προτάσεις μας!

#1 - The Umbrella Academy

Μια σειρά - αριστούργημα. Μια δυσλειτουργική οικογένεια υπερηρώων που μέσα από καταστάσεις που ξεπερνούν την πιο άγρια φαντασία, με έξυπνους διαλόγους και πλοκή αλλά και την καλύτερη (με διαφορά) μουσική επένδυση, θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

#2 - La Casa de Papel

Αν είστε από τους ελάχιστους που δεν την έχετε δει, τότε μάλλον το δεύτερο lockdown είναι η... μοιραία σας ευκαιρία.

Μια συμμορία ληστών μπουκάρει στο νομισματοκοπείο της Ισπανίας και κλέβει 1 δις. ευρώ. Στον δεύτερο κύκλο, η ίδια συμμορία, μπουκάρει στην Εθνική Τράπεζα της Ισπανίας.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει 3 κύκλοι, περιμένουμε τον 4ο με ανυπομονησία.

#3 - Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Γκαμπί της βασίλισσας είναι ένα δημοφιλές σκακιστικό άνοιγμα που παίζουν δύο παίκτες σε έναν αγώνα σκάκι. Αν και είναι οι πρώτες κινήσεις, θεωρούνται σημαντικές για τη ροή και την εξέλιξη της παρτίδας και καθορίζουν συχνά τον νικητή.

Η μίνι σειρά σε κρατάει στη μικρή οθόνη με κομμένη την ανάσα, με επτά ωριαία επεισόδια, μία πραγματική έκπληξη. Είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Γουόλτερ Τίβις, του οποίου έχουμε δει και άλλα έργα στη μεγάλη οθόνη («The Hustler», «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Color of Money»).

#4 - Fargo

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη οσκαρική ταινία, η σειρά έχει μέχρι τώρα τρεις σεζόν, με διαφορετική υπόθεση και διαφορετικούς ηθοποιούς (Morgan Freeman, Billy Bob Thorton, Ewan McGregor) κάθε μία. Αυτό που έχουν κοινό και οι τρεις είναι το ότι περιγράφουν ιστορίες εξαπάτησης, δολοφονιών και μηχανοραφιών που όλες -μυστηριωδώς- οδηγούν στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα.

#5 - Το αίμα του Δία

Το anime αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άνδρα που μαθαίνει ότι είναι νόθος γιος του Δία και καλείται να φέρει σε ισορροπία τις δυνάμεις του παραδείσου (Ηλύσια Πεδία) και της κόλασης (Τάρταρα). «Μόνο εκείνος μπορεί να σώσει τον Ουρανό και τη Γη, αλλά για να το κάνει πρέπει να επιβιώσει από την εκδικητική μανία μιας θεάς που τον θέλει νεκρό και τις τερατώδεις δυνάμεις του κακού που συστρατεύονται εναντίον του» αναφέρει η επίσημη περιγραφή της σειράς από το Netflix.

#6 - Βάρβαροι

Η σειρά λαμβάνει χώρα το έτος 9 μ.Χ., κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορικής εκστρατείας της Γερμανίας. Τρεις Ρωμαϊκές λεγεώνες και οι βοηθοί της καθοδηγούνται από τον Publius Quinctilius Varus, ενώ ο Arminius, ένας Γερμανός αρχηγός που εκπαιδεύτηκε σε ρωμαϊκή στρατιωτική τακτική, ενώνει τις γερμανικές φυλές ενάντια στους νότιους εισβολείς τους. Προχωρώντας ενάντια στις Ρωμαϊκές λεγεώνες πριν χτυπήσουν, ο Arminius οδηγεί τις γερμανικές φυλές σε μια καταστροφική ενέδρα που θα άλλαζε την πορεία της ιστορίας για πάντα.

#7 - Peaky Blinders

Ένα οικογενειακό, γκανγκστερικό έπος που εξελίσσεται στο Μπέρμιγχαμ του 1919. Πρωταγωνιστές, είναι ο Tommy Shelby και η συμμορία του, που ράβει λεπίδες ξυραφιού στις φόδρες των καπέλων της.

Έχει τόσο φανατικούς τηλεθεατές που κατάφερε να κάνει μόδα το ντύσιμο αλλά και το κούρεμα των ηρώων της.

#8 - The Crown

Ένα από τα πιο προβεβλημένα δημόσια πρόσωπα εδώ και δεκαετίες, η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, βρήκε το... δρόμο της για τη μικρή οθόνη. Η πολυβραβευμένη σειρά, ακολουθεί τόσο την προσωπική ζωή της -93χρονης πλέον- Ελισάβετ όσο και το πολιτικό σκηνικό του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

#9 - You

Το ψυχολογικό θρίλερ «You» στο Netflix γνώρισε τεράστια επιτυχία αποκτώντας φανατικούς θεατές. Η σειρά ακολουθεί τον Τζο Γκολντμπεργκ (Πεν Μπάτζλεϊ), έναν επικίνδυνα γοητευτικό και εμμονικό άνδρα, υπεύθυνο βιβλιοπωλείου στη Νέα Υόρκη, που φτάνει στα άκρα για να μπει στις ζωές των ανθρώπων που του κινούν το ενδιαφέρον.

#10 - Τα Φιλαράκια

Τα λόγια είναι περιττά... Στο τρέιλερ που ακολουθεί «μαθαίνετε» τι συνέβη τις 10 σεζόν της αγαπημένης κωμικής σειράς μέσα σε ένα λεπτό!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr