MEDIA

Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του Τύπου

Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του Τύπου

Ποια πρωτοσέλιδα κυριαρχούν στο σημερινό Κυριακάτικο Τύπο;

Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση και κινητοποιήσεις των πολιτών κατά των νέων μέτρων.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ξαφνικός θάνατος. Το σενάριο της εθνικής καταστροφής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας, οι «σκληροπυρηνικοί» της Ευρώπης απεργάζονται σχέδιο εθνικής καταστροφής που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Εγγύηση ο στρατός κατά της προδοσίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν μιλάμε για τανκς, αλλά για τον φόβο που φυλάει τα ...έρημα και αποτρέπει τις ποικίλες παραχωρήσεις".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "Η μόνη ψήφος είναι του λαού".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα κορυφώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις με περικύκλωση της Βουλής στις 5 μ.μ., την ώρα που θα συζητείται η νέα δανειακή σύμβαση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οδηγός σωτηρίας για τις συντάξεις".
Η εφημερίδα τονίζει "τα μικρά μυστικά που υπάρχουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τα οποία οδηγούν στην εξασφάλιση μεγαλύτερης σύνταξης ακόμη και με λιγότερα ένσημα".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ολοι στις 5 στο Σύνταγμα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες. Σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και σε χωριά, η κοινωνία μετατρέπει επιτέλους την οργή της σε πρωτοβουλίες και δράση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η ώρα της κρίσης στη Βουλή".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η σημερινή καθοριστική ψηφοφορία στη Βουλή -που εάν έχει θετική έκβαση ανάβει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης- και η έγγραφη δέσμευση των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά στο νέο πρόγραμμα είναι τα δύο μεγάλα πολιτικά στοιχήματα για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές τώρα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός για την τύχη της χώρας".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πολιτικός χρόνος κυλά πολύ γοργά στην Ελλάδα. Μία ημέρα, μια συνέντευξη Τύπου, μια ψηφοφορία στη βουλή, στάθηκαν υπέρ αρκετά για να αποκαλυφθούν πολιτικές αντοχές, προθέσεις και κρυφοί αν όχι κι υστερόβουλοι προγραμματισμοί".
Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι ζωντανοί-νεκροί της Βουλής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με το πιστόλι στον κρόταφο και με εκβιαστικά διλήμματα η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, που διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, επιχειρεί (με «υποβολέα» τον υπερφίαλο αντιπρόεδρό της Ευάγγελο Βενιζέλο) να περάσει σήμερα στη Βουλή το Μνημόνιο 2, που θα μετατρέψει τη ζωή των Ελλήνων σε Νταχάου".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επίθεση είναι σαρωτική. Γκρεμίζουν τα πάντα. Η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη και θα είναι ασταμάτητη. Η σφαγή - που «διευθύνουν» συγκυβέρνηση - τρόικα με τις εντολές της πλουτοκρατίας, αλλά και τη συνευθύνη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών - θα μεγαλώνει κάθε μέρα σε αγριότητα γιατί ο δικός τους μονόδρομος είναι η καταστροφή του λαού".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Η προσωρινή αποφυγή χρεοκοπίας στρώνει το χαλί για γερή... χρεοκοπία!".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Αξίζει τον κόπο ή πάλι θα βρεθούμε στο χείλος του γκρεμού;». Αυτόν τον γρίφο ψάχνουν να λύσουν όλα τα «μεγάλα σπίτια» του εξωτερικού, που υπολογίζουν τα νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία και εξετάζουν τα εναλλακτικά σενάρια για το πότε θα κάνουν το μεγάλο «ντου» να σαρώσουν τα πάντα έναντι πινακίου φακής".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Να τι θα γίνει εάν χρεοκοπήσουμε. Η μυστική έκθεση του Μαξίμου".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "72 ώρες μετά: Οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες. Η Ε.Ε. στέλνει το χρονοδιάγραμμα για έξοδο από το ευρώ. 2 εβδομάδες:Ελλείψεις σε πετρέλαιο. 1 μήνας: Δεν πληρώνονται δημόσιοι υπάλληλοι, κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία. 3 μήνες: Συνεχή μπλακ άουτ της ΔΕΗ. 6 μήνες: Εκτοξεύεται η εγκληματικότητα, έρχεται ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό. 1 χρόνος: 35% ανεργία, καταρρέει η άμυνα της χώρας. 5 χρόνια: Κατασχέσεις κατοικιών, επιστροφή του πληθυσμού στην επαρχία. Κίνδυνος για τη Δημοκρατία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Κατώτερος των περιστάσεων".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επικίνδυνα παιχνίδια με την τύχη και την επιβίωση της χώρας που δίνει σκληρή μάχη για να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία επέλεξε να παίξει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, προκαλώντας με τη στάση του μείζονα κυβερνητική κρίση που -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- οδηγεί σε ανασχηματισμό".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Σεισμός! Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, κομμάτια και θρύψαλα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο χείλος του γκρεμού η χώρα, καθώς σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση με δεκάδες βουλευτές να απειλούν ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ παράλληλα έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς. Επώδυνη η συμφωνία αλλά μονόδρομος, δηλώνει ο κ. Παπαδήμος".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ειδικό δικαστήριο για τους δύο «ΠΑΠ»".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτίθεται με σφοδρότητα σε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τα βούλιαξαν όλα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "προ των πυλών η πτώχευση, η κυβέρνηση παραπαίει, κόμματα διαλύονται... Στον αέρα η ψήφιση του νέου Μνμημονίου από τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών. Υπέρ άμεσων εκλογών Σαμαράς και Καραμανλής. Βενιζέλος και Σία «παραίτησαν» τον Παπανδρέου".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Η συνταγή του Μνημονίου διαλύει ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ.".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πόλεμος παπανδρεϊκών - βενιζελικών με θύμα την «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και οι κινήσεις ΓΑΠ για το νέο κόμμα. Η (ελέω γκάλοπ) αντιμνημονιακή στροφή του Γ. Καρατζαφέρη στέλνει Βορίδη - Αδωνι εκτός κόμματος να αναζητούν νέα πολιτική στέγη".

Realnews: "Πολιτική χρεωκοπία!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος της χώρας επισφράγισε το νέο Μνημόνιο, που από προχθές δημιούργησε μείζονα κυβερνητική κρίση, ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν από ισχυρούς κλυδωνισμούς έως διαλυτικές τάσεις. Παράλληλα οι δανειστές εξακολουθούν να θέτουν συνεχώς νέους όρους, που φτάνουν στα όρια του πολιτικού ρατσιμού, εκδηλώνουν πολική εμπάθεια, αλλά και δημιουργούν συνθήκες μεγέθυνσης της ύφεσης".

FREE SUNDAY: "Μας σπρώχνουν στον γκρεμό".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανικανότητα των εκπροσώπων του δικομματισμού, ο δογματισμός της τρόικας και ο σχεδιασμός των Βρυξελλών και του Βερολίνου συνδυάζονται για να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΕΡΔΟΣ: "Αστάθεια και αβεβαιότητα".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κλίμα πολιτικής αστάθειας και οικονομικής αβεβαιότητας, που δεν ήρθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠαΣοΚ και ΝΔ, επικρατεί σε όλη τη χώρα εν όψει ψήφισης από τη Βουλή του νέου προμνημονίου. Με τη χρεοκοπία να φαντάζει πλέον ορατό -όσο και εφιαλτικό- ενδεχόμενο, οι οριζόντιες αντιδράσεις βουλευτών στα εξαιρετικώς σκληρά μέτρα δείχνουν ότι μπορεί και να καταψηφιστεί το μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται".