MEDIA

Στέλιος Μάινας: «Μετά τους Μεν και Δεν οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές» (Vid)

Στέλιος Μάινας: «Μετά τους Μεν και Δεν οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές» (Vid)

Ο Στέλιος Μάινας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Αυτός και ο άλλος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σειρά, Οι μεν και οι δεν, μέσα από την οποία έγινε γνωστός.

Από τα πρώτα «ναι» που είπε ήταν για τους «Μεν και τους δεν» αλλά όπως είπε η κωμωδία είναι το πιο δύσκολο είδος γιατί ο κόσμος απαιτεί να τον κάνει να γελάσει.

Ο Στέλιος Μάινας ανέφερε: «Θαυμάζω και ζηλεύω τους κωμικούς ηθοποιούς. Κωμικός δεν γίνεσαι, είσαι. Κι εγώ δεν είμαι. Οι κωμικοί από μόνοι τους έχουν από τη φύση τους την ανάγκη να αυτοεκτεθούν, είναι συνυφασμένοι με τον κίνδυνο της έκθεσης. Εμένα με φοβίζει η έκθεση. Ως κωμικός απαιτείται να είσαι περσόνα γιατί με αυτό ταυτίζεται ο κόσμος. Οι κωμικές περσόνες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί γιατί μεταφέρουν έναν διαφορετικό κόσμο στο κοινό».

Μάλιστα, ο Στέλιος Μάινας εξήγησε τη δήλωση που είχε κάνει ότι μπορεί οι «Μεν και οι δεν» να του γύριζαν μπούμερανγκ.

«Όταν κάνουμε μια επιτυχία σου ζητείται να την επαναλάβεις. Οι παραγωγοί θέλουν να εισπράξουν το αντίτιμο της προσωπικής μας επιτυχίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι εσύ θα εξαντληθείς. Και εμείς δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μόνο αυτό που θέλει ο κόσμος. Γιατί αύριο θα θέλει κάτι διαφορετικό» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για πολλά χρόνοι για ποιοτικές δουλειές» είπε εξηγώντας ότι μετά τη σειρά του Χάρη Ρώμα του πρότειναν ρόλους στις περισσότερες σειρές που ακολούθησαν αλλά και σε τηλεπαιχνίδια. Ήρθε όμως το «Νησί» και όπως περιέγραψε «τη δεκαετία του 50 δεν είχαν μούσι, είχαν μουστάκι. Και είπα στον σκηνοθέτη να κάνουμε μια φυσιογνωμία βιβλική.».

Και ανέφερε πρώτη φορά «Μου είχαν προτείνει τις “Άγριες Μέλισσες” και όταν μου είπαν ότι θα είναι καθημερινό είπα ότι δεν αντέχω να το κάνω. Η καθημερινή σειρά είναι μια εξάντληση φοβερή. Δεν κοίταξα καν ποιον ρόλο μου είχαν προτείνει. Μου άρεσε η σειρά, αλλά δεν μετανιώνω».

«Ποτέ δεν ήμουν υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός και μπορώ να το καυχηθώ» είπε και ομολόγησε ότι πέρασε οικονομική κρίση.

Δείτε ένα απόσπασμα από την αποκαλυπτική συνέντευξή του παρακάτω