MEDIA

Αποκαλυπτικός ο Στέλιος Μάινας για τη «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης

Αποκαλυπτικός ο Στέλιος Μάινας για τη «χρυσή» εποχή της τηλεόρασης

Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Μάινας πιο αποκαλυπτικός από ποτέ.

Ο ηθοποιός μίλησε για τις κλειστές πόρτες που για πολλά χρόνια έβρισκε μπροστά του και εξηγεί γιατί λείπει περίπου μια δεκαετία από την τηλεόραση, γιατί δεν κάνει πιο συχνά κωμωδία και γιατί επιμένει να λέει όχι σε καθημερινή σειρά.

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι «ούρλιαζε την περίοδο της φούσκας στην ελληνική TV ότι κάποια στιγμή θα σκάσει».

Ποιο είναι το βασικό κριτήριο που τον κάνει να λέει «ναι» σε έναν ρόλο; «Το ένστικτο. Πρέπει δηλαδή να μου αρέσει αυτό που βλέπω γραμμένο. Συνήθως όταν διαβάζεις κάτι που είναι καλό, φαίνεται από τις πρώτες τρεις σελίδες. Το «μυρίζεσαι» αμέσως», λέει ο ηθοποιός.

Ο Στέλιος Μάινας έχει πολλά «όχι», το είπε και στις Άγριες Μέλισσες; «Ναι, μου είχαν προτείνεις τις Άγριες Μέλισσες αλλά όταν μου είπαν ότι είναι καθημερινό, τους είπα ότι δεν αντέχω να κάνω καθημερινό κι έτσι… ξέρεις, η καθημερινή σειρά ήταν μια εξάντληση, δεν είδαν καν για ποιο ρόλο. Όταν το είδα μου άρεσε πολύ. Δεν μετανιώνω για τα «όχι» που λέω και όχι από έπαρση», σημείωσε.

Όσο για τη «χρυσή» εποχής της τηλεόρασης ο ίδιος σχολίασε: «Είχα καταλάβει ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η φούσκα θα έσκαγε. Το ούρλιαζα, το έβλεπα να κυκλοφορεί και έλεγα «χαλαρώστε» δεν αντέχει η χώρα μας και τελικά είχα δίκιο».

Όσο για το έχει κάνει εκπτώσεις για λόγους βιοποριστικούς; «Καλά, εκπτώσεις κάνουμε συνέχεια. Δεν είμαστε με μια ασπίδα άμυνας απέναντι σε όλα. Άνθρωποι είμαστε. Δεν νιώθω ενοχές για κάτι που έχω κάνει στην καριέρα μου, νιώθω καλά. Πάντα κρατάω μικρό καλάθι, δεν κάνω τρέλες…», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο