MEDIA

Πέντε ταινίες με ακραία ανατροπή που μπορείς να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο στο Netflix

Αόρατος Επισκέπτης
Απόσπασπα από την ταινία Αόρατος Επισκέπτης

Το νησί των Καταραμένων, Αόρατος Επισκέπτης, Orphan, Gone Girl, Το Κάταγμα... Εσύ ποια ταινία που κρύβει ακραίο plot twist θα δεις αυτό το Σαββατοκύριακο στο Netflix;

Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, σε μία περίοδο που οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν να πάνε στην παραλία την ημέρα και για ποτό το βράδυ, ωστόσο η ιδέα μιας καλής ταινίας στο Netflix πάντα υπάρχει στο τραπέζι της παρέας!

Εάν ψάχνεις ταινίες με ακραία plot twists, που μπορείς να βρεις εύκολα σε μία πλατφόρμα όπως το Netflix, τότε αυτή η λίστα είναι για σένα!

Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην βρίσκονται στο Netflix κινηματογραφικά έπη όπως το Oldboy, το Prestige και το Inception, ωστόσο πάντα μπορείς να βρεις μια ταινία που θα κρύβει μία ή πολλές ανατροπές!

Αν δεν την έχεις δει, θα μείνεις ο ίδιος με το στόμα ανοικτό, αν την έχεις δει θα έχεις περισσότερο χρόνο να παρακολουθήσεις τις τρελαμένες αντιδράσεις της παρέας σου!

ΥΓ: Αν δεν έχεις δει κάποια από τις παρακάτω ταινίες, δοκίμαστε το εξής. Μην δεις το τρέιλερ, μην διαβάσεις την περιγραφή, πάτα τον τίτλο και άσε την υπόθεση να σε κυριεύσει χωρίς να ξέρεις τίποτα!

Netflix το ΣΚ; Το νησί των Καταραμένων

Μπορεί το αποτέλεσμα μιας ταινίας να μην είναι απλά εξαιρετικό όταν στο cast της υπάρχει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και πίσω από τις κάμερες ο Μάρτιν Σκορσέζε; Δεν μπορεί! Το Νησί των Καταραμένων ή αλλιώς Shutter Island σε κρατάει «ξύπνιο» καθόλη τη διάρκεια της ταινίας, ενώ το τέλος σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις!

«Τα ανησυχητικά οράματα ενός Ομοσπονδιακού Αστυνόμου θέτουν σε κίνδυνο την έρευνα για την εξαφάνιση ενός ασθενή από κλινική ψυχοπαθών εγκληματιών», αναφέρει το Netflix στην περιγραφή του.

Βαθμολογία IMDB: 8,2

Netflix το ΣΚ; Αόρατος Επισκέπτης

Όλοι όσοι παρακολουθούμε ταινίες μυστηρίου γνωρίζουμε πόσο πολύ έχει ανέβει ο ισπανικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια. Ο Αόρατος Επισκέπτης ή αλλιώς Contratiempo έχει γίνει ένα «must» πλέον για τους λάτρεις του είδους, με την ψυχολογία του θεατή να γίνεται ένα roller coaster κατά τη διάρκεια των 106 λεπτών που διαρκεί η ταινία!

H περιγραφή του Netflix: Ένας νεαρός επιχειρηματίας ξυπνάει σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη νεκρή ερωμένη του και προσλαμβάνει μια μεγαλοδικηγόρο για να καταλάβει πώς κατέληξε ύποπτος για το φόνο.

Βαθμολογία IMDB: 8,1

Netflix το ΣΚ; Orphan

Ταινία-αποκάλυψη του 2009 τόσο για τις δυνατές της ερμηνείες, όσο και για την αναπάντεχη τροπή που παίρνει στο δεύτερο μισό της. Ένα αντρόγυνο που δεν έχει ξεπεράσει το σοκ του θανάτου του αγέννητου ακόμα παιδιού του υιοθετεί ένα γλυκό και ευφυές κοριτσάκι. Ή μήπως όχι;

Βαθμολογία IMDB: 7.0

Netflix το ΣΚ; Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε

Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου από τη μία ημέρα στην άλλη αν εξαφανιστεί η γυναίκα σου από προσώπου γης και ξαφνικά όλα τα media σε κατηγορούν για τον φόνο της. Μέσα σε 145 λεπτά οι Μπεν Άφλεκ και Ροζαμάουντ Πάικ επιδίδονται σε ένα ανελέητο πόκερ χωρίς να γνωρίζει ο θεατής ποιος είναι ο «καλός» και ποιος ο «κακός».

Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2014 η οποία παρά τη μεγάλη της διάρκεια δεν θα θέλεις να τελειώσει!

Βαθμολογία IMDB: 8,1

Netflix το ΣΚ; Το Κάταγμα

Η λιγότερο γνωστή ταινία της λίστας έχει επιρροές τόσο από το Shutter Island όσο και από άλλες ταινίες αυτού του είδους.

H ιστορία της μπορεί να μην είναι πρωτότυπη, ωστόσο ο σκηνοθέτης Μπραντ Άντερσον καταφέρνει να καθηλώσει τον θεατή, με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί γύρω από την προσωπικότητα του ήρωα.

Η περιγραφή του Netflix: «Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του και της τραυματισμένης κόρης του από την εντατική, ένας άντρας ψάχνει πανικόβλητος και πείθεται ότι το νοσοκομείο κάτι κρύβει».

Βαθμολογία IMDB: 6,4

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.