MEDIA

Πρεμιέρα με αποκαλύψεις από τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Πρεμιέρα με αποκαλύψεις από τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Το προεκλογικό παιχνίδι πίσω από την υπόθεση που αφορά στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αποκάλυψε στην πρώτη του εκπομπή ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Λίγο πριν τις εκλογές και εν μέσω της οικονομικής κρίσης ο Κώστας Χαρδαβέλλας ήρθε να διαφωτίσει την κοινή γνώμη και να πιέσει το πολιτικό σύστημα να αποκαλύψει αν πίσω από την οικονομική κρίση , υπάρχουν σχέδια εκμετάλλευσης και πολιτικές χειραγώγησης της Ελλάδας από ξένα συμφέροντα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Χαράλμπος Σιλαμιανός, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της επιτροπής ενέργειας του κινήματος.

Επίσης η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου , βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ο Κυριακός Βελόπουλος, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ, ο Νίκος Βούτσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κωνσταντίνος Γρίβας, δόκτωρ γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Παρεμβάσεις έκαναν με εξωτερικές συνδέσεις μέσω Skype ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αβραάμ Ζεληλίδης και ο καθηγητής του ΑΠΘ Αννανίας Τσιραμπίδης.

Καταγγελτικό ύφος

Με καταγγελτικό ύφος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριακός Βελόπουλος υποστήριξε ότι ενώ έχει γίνει φορέας διαχείρισης των υδρογονανθράκων, τα πάντα είναι στον αέρα διότι ο φορέας δεν λειτουργεί, έχουν αποσπαστεί υπάλληλοι των ελληνικών πετρελαίων, οι οποίοι ωστόσο δεν ασκούν τα καθήκοντα τους.

Ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία θα διαπραγματευτεί με τους χειρότερους όρους την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράλμπος Σιλαμιανός αντέτεινε πως ακόμα δεν έχουν γίνει οι σεισμικές έρευνες .

Σε εκείνο το σημείο μεταδόθηκε η τοποθέτηση του κ. Ρίτσαρντ Μόρνιγκσταρ στο συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου. Ο Αμερικανός είπε λίγο πολύ ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία πρέπει επιβάλλεται να εκμεταλλευτούν όλες οι χώρες της περιοχής.

Εκεί η κουβέντα κυριολεκτικά «άναψε», διότι τέθηκε το ζήτημα των διεκδικήσεων της Τουρκίας, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και εμπλοκή της στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο στρατιωτικός αναλυτής κ. Γρίβας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο στο πλαίσιο των ευρύτερων πιέσεων και αλλαγών στην γεωστρατηγική ζώνη της Ν. Α. Ευρώπης, της Αν. Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής.

Αυγερινοπούλου: Τι είπα με τον συνεργάτη του Μπούς

Η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου απεκάλυψε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου , έτυχε να συζητήσει με τον αρμόδιο συνεργάτη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους Τζούνιορ για την προοπτική καθορισμού ΑΟΖ στο Αιγαίο και εκείνος απάντησε ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ είναι αιτία πολέμου και για τις δυο χώρες.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι πρέπει να ειπωθούν αλήθειες προς τον Ελληνικό λαό , κάθε εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου πρέπει να προκαλέσει οφέλη προς τον Ελληνικό λαό με πρωτοβουλίες που προάγουν την ειρήνη και την συνεργασία των λαών.

Στην εκπομπή υπήρχε άμεση συνεργασία με τους τηλεθεατές και αναγνώστες του newsbomb.gr , οι οποίοι και έστελναν τα μηνύματα τους και τις παρατηρήσεις τους μέσω του Skype , του Facebook , με email αλλά και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις.

Η επόμενη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα θα μεταδοθεί σήμερα στις 21:30 με θέμα την ατιμωρησία των πολιτικών με την συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών στελεχών , βουλευτών, νομικών και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων.