MEDIA

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Νέα «θύελλα» για τη Μυρτάλη - «Ξεσκεπάζεται» η Αθηνά

Γη της Ελιάς Μυρτάλη
Σκηνή από τη σειρά του Mega, Γη της Ελιάς.
Mega

Η Γη της Ελιάς: Αναπάντεχα περιστατικά, ανατροπές και εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές της σειράς του Mega.

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» θα δούμε την Αθηνά να θέλει όσο τίποτε να έχει στο πλευρό της τη μητέρα της και έτσι η Μαρία αποφασίζει να ταξιδέψει επιτέλους στη Μάνη. Όμως οι δύο γυναίκες μαζί με τη Μαργαρίτα πέφτουν πάνω στον Λυκούργο. Αν και η Αθηνά τού συστήνει τη Μαρία με ψεύτικα στοιχεία, ο πρώην δικηγόρος φαίνεται να θυμάται το πρόσωπό της από παλιά, από την πολύκροτη δίκη της

Η Ιουλία πιέζει τον Ισίδωρο και τον Μάνο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθηνάς και να μεταβιβάσουν ένα ποσοστό από την οικογενειακή επιχείρηση στη Μυρτάλη, όμως οι δύο άντρες δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα κεκτημένα τους. Η αντίδρασή τους πάντως προβληματίζει τον Ιάκωβο, που αποφασίζει να ψάξει εκ νέου το θέμα της διαθήκης του Iπποκράτη. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη αρχίζει ευτυχώς σιγά σιγά να αναρρώνει και επιτέλους γυρίζει σπίτι της.

Η Αρετή του κάνει τη ζωή κόλαση

Την ίδια στιγμή, στο σπίτι του Στάθη η κατάσταση έχει… εκτροχιαστεί. Η Αρετή φροντίζει να του κάνει τη ζωή κόλαση, σαν τιμωρία για την απιστία του. Εκείνος αισθάνεται να μην αντέχει άλλο και σε μια στιγμή απελπισίας τηλεφωνεί στην Ιουλία και ζητά να τη δει.

Ο Κωνσταντίνος συγκεντρώνει πληροφορίες για τους απαγωγείς και τις μοιράζεται με τον αστυνόμο Κουράκο μέσω του Δημήτρη. Αφού η Αντιγόνη τού έσωσε τη ζωή, ο Ισίδωρος νιώθει υποχρεωμένος απέναντί της και αποφασίζει να κάνει τεστ DNA, με το οποίο τελικά επιβεβαιώνει τις υποψίες της ότι είναι ο πατέρας της.

Αναπάντεχη συνάντηση

Χωρίς να φοβάται μην εκθέσει την κόρη της, η Μαρία εμφανίζεται επιτέλους στη Μάνη, όπου περνά ανέμελες στιγμές στο πλευρό της! Για κακή της τύχη, όμως, πέφτει πάνω στον Λυκούργο. Η Αθηνά και η Μαργαρίτα, αμήχανες, κάνουν τις συστάσεις, παρουσιάζοντάς τη με ψεύτικο όνομα, ωστόσο ο Λυκούργος πιστεύει ότι κάπου την έχει ξαναδεί…

Ο Δημήτρης προσπαθεί να πείσει την Αθηνά να μη μεταβιβάσει το 25% της επιχείρησης στη Μυρτάλη, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη. Ο Στάθης παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μακριά από την Ιουλία, ενώ πλησιάζει η επέμβαση της Αρετής. Ο Ιάκωβος, από την άλλη, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φέρει πιο κοντά την Ιουλία και τον αστυνόμο Κουράκο. Η Βασιλική νιώθει έντονη αδιαθεσία και φοβάται ότι μπορεί να χάσει το μωρό, ενώ η Αρετή αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι ερωτικό έχει προκύψει στη ζωή της κόρης της και της το κρύβει.Ο Ιάκωβος «σκαλίζει» εκ νέου το θέμα της διαθήκης, επικοινωνεί με γραφολόγο και τη δίνει ξανά για συσχετισμό.

Η Χάιδω επιχειρεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Λυκούργο, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δέχεται μια απροσδόκητη και άκρως απειλητική επίθεση μέσα στο σπίτι της… Ο Στάθης, με βαριά καρδιά, λέει στην Ιουλία να συνεχίσει τη ζωή της, καθώς ο ίδιος δεν σκοπεύει να χωρίσει ποτέ από την Αρετή. Ο Λυκούργος, επίσης, θυμάται ότι η γυναίκα που είδε μαζί με τη Μαργαρίτα και την Αθηνά είναι η Μαρία Αναγνώστου, η οποία καταδικάστηκε πριν από πολλά χρόνια για τη δολοφονία του εραστή της, του βιαστή της κόρης της…

Ο Κουράκος υποπτεύεται ότι ο Ανέστης προσπάθησε να «λαδώσει» τον καινούριο του βοηθό, τον Στράτο, και αναζητά τρόπο για να τον παγιδέψει. Η Χάιδω συνειδητοποιεί πως το καρτέλ ναρκωτικών ευθύνεται για τον θάνατο του Πέτρου και της Στέλλας. Η Άννα συμβουλεύει τον Πότη να διεκδικήσει ανοιχτά την Ευτυχία, αλλά εκείνος δεν βρίσκει το κουράγιο.

Στο στόχαστρο

Η Άννα και η Ευτυχία μπαίνουν στο στόχαστρο του Ανέστη, που βάζει σκοπό της ζωής του να τις πετάξει έξω από τη δουλειά στους ελαιώνες. Η Μαργαρίτα μετρά τις μέρες για την επιστροφή του Αλέξη, ενώ εκείνος της εξομολογείται ότι γνώρισε μια κοπέλα που του αρέσει πολύ. Αποφεύγει όμως να της αναφέρει πως η Μάρθα τού θυμίζει έντονα τη Μυρτάλη. Ο Φίλιππος βάζει έναν φίλο να του βρει σπίτι στην Αθήνα, για να το σκάσουν άμεσα από τη Μάνη μαζί με τη Βασιλική. Η Μυρτάλη με την Αθηνά συζητούν την πρτασή της να της μεταβιβάσει το 25% της περιουσίας. Ο Ανέστης απολύει την Άννα και την Ευτυχία μπροστά σε όλους τους εργάτες, με την Άννα να του κάνει επίθεση άνευ προηγουμένου.

Ο Αποστόλης ανακαλύπτει ότι κάποιος κλέβει λάδι και ενημερώνει την Αθηνά. Η Μαργαρίτα μένει άφωνη όταν ο Ιάκωβος της αποκαλύπτει με ποιον τρόπο θέλει να βοηθήσει τους άστεγους της περιοχής. Ο Κωνσταντίνος μαθαίνει ότι ο Ιάκωβος προσέλαβε γραφολόγο για να εξετάσει την εγκυρότητα της διαθήκης και το λέει στον Ισίδωρο, ο οποίος ανησυχεί πολύ με αυτή την εξέλιξη.

Ο Μάνος ζητά από τον Ανέστη να ξαναπροσλάβει την Ευτυχία και την Άννα και εκείνος αναγκάζεται να συμφωνήσει. Η Μυρτάλη αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα των Βρεττάκων στη νέα εταιρία καλλυντικών που ετοιμάζει με την Ισμήνη, κάτι που θα την οδηγήσει σε ακόμα μία σύγκρουση με την οικογένειά της, Η Χάιδω αντιμετωπίζει λιποθυμικό επεισόδιο και η Μαργαρίτα την πηγαίνει στη γιατρό, Ο Φίλιππος ενημερώνεται για την κατάσταση της και τρέχει κοντά της.

Ο Αποστόλης ανακαλύπτει την κρυψώνα με τα λεφτά της Άννας και δεν πιστεύει στα μάτια του. Ο Ισίδωρος προσπαθεί να πλησιάσει την Αντιγόνη, αλλά εκείνη είναι ακόμα επιφυλακτική απέναντί του. Η αυξημένη πίεση της Χάιδως φέρνει τον Λυκούργο και τον Φίλιππο στο σπίτι της. Αυτή τη φορά οι εντάσεις καταλαγιάζουν.

Άλυτο μυστήριο

Το πόρισμα του γραφολόγου θορυβεί τον Ιάκωβο, καθώς το μυστήριο με τη διαθήκη παραμένει άλυτο. Η μεγάλη μέρα για τη Μαργαρίτα φτάνει, αφού ο Αλέξης βγαίνει επιτέλους από την ψυχιατρική κλινική.

Η Άννα αναγκάζεται να παραδεχτεί στον Αποστόλη ότι εκβίασε τον Δημήτρη και του απέσπασε λεφτά. Ο Αποστόλης, απογοητευμένος και ντροπιασμένος από τις πράξεις της αδελφής του, επιστρέφει τα χρήματα στον Δημήτρη. Η Μυρτάλη προχωρά τις διαδικασίες και κατοχυρώνει επίσημα το εμπορικό σήμα των Βρεττάκων. Η Μαργαρίτα είναι πολύ χαρούμενη με την επιστροφή του Αλέξη στη Μάνη και αισιοδοξεί πως τα δύσκολα πέρασαν. Η Χάιδω επισκέπτεται στη φυλακή τον Βαφέα και ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να σκοτωθεί η κόρη της. Όλα πλέον δείχνουν ότι ένας καινούριος κύκλος αίματος ανοίγει.

Η Αρετή χειρουργείται και αλλάζει… Ιook

Η αναμενόμενη στιγμή του χειρουργείου της Αρετής φτάνει… Ο γιατρός ενημερώνει την οικογένεια Καπερνάρου πως όλα πήγαν καλά, αλλά θα χρειαστεί ακόμα μεγάλος αγώνας από μέρους της γυναίκας μέχρι να αποκατασταθεί η κίνηση στα πόδια της.

Ανακουφισμένη από το άγχος της επέμβασης, η Αρετή αποφασίζει να αλλάξει ζωή και ζητά από τη Μυρτάλη να τη βοηθήσει να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της! Σιγά σιγά αναρρώνει στο νοσοκομείο, έχοντας πάντα δίπλα της τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγωνίες της.

Ο Κωνσταντίνος κάνει πρόταση γάμου στην Ισμήνη

Ύστερα από πολλές περιπέτειες και την πολύτιμη συμβολή του Κωνσταντίνου, το μωρό της Ισμήνης εντοπίζεται. Η γυναίκα σφίγγει ανακουφισμένη στην αγκαλιά της το παιδί της και δεν ξέρει πώς να τον ευχαριστήσει.

Αργότερα αποκαλύπτει στον πατέρα της πόσο τη βοήθησε ο συμβολαιογράφος να βρεθεί η κόρη της. Ο Λυκούργος όμως της εφιστά την προσοχή, λέγοντάς της ότι ακούγονται διάφορα γι’ αυτόν και τις δραστηριότητές του. Σύντομα ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση του με την Ισμήνη και της ζητά να παντρευτούν!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο της φρίκης με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια - Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς