MEDIA

Η απεργία της ΠΝΟ στις εφημερίδες

Η απεργία της ΠΝΟ στις εφημερίδες

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ζούγκλα η Ελλάδα!

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ομόφωνα απορρίφθηκαν οι προτάσεις Διαμαντοπούλου από την ΠΝΟ Δεμένα τα πλοία αλλά φρένο και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Άνω-κάτω ο τουρισμός με πτώση στις κρατήσεις έως και 50% ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατασχέσεις ακινήτων μισθών και καταθέσεων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας από τον επόμενο μήνα εφόσον δεν καταβληθούν στους δήμους τα 300 εκ. ευρώ που είχε δεσμευτεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέα ρουκέτα στα ακίνητα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έως το τέλος Μαΐου πρέπει να εξοφληθεί το ΕΤΑΚ χωρίς δόσεις. Έρχονται τα πρώτα 200.000 ειδοποιητήρια και αυτοτελής φόρος 20% για εισοδήματα από ενοίκια".

ΕΘΝΟΣ: Βόμβα βυθού από την ΠΝΟ σε τουρισμό-νησιά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και στην οικονομία των νησιών επιφέρει η 48ωρη ναυτεργατική απεργία που ξεκίνησε τα ξημερώματα.Η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι περιορισμένη παρά τις χαμηλές τιμές που επέβαλε η κρίση ".

EΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παΐσιος: Ο Χριστός μας ενημέρωσε!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματική προειδοποίηση του Αγιορείτη γέροντα. Ο αριθμός 666 δεν είναι τυχαίος!!! Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε την Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Τι είναι το Χάραγμα; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρεις μάγοι με προεκλογικά... δώρα

H εφημερίδα γράφει ότι "ο Βενιζέλος υπόσχεται ότι λεφτά... υπάρχουν για να καλύψει τη "μαύρη τρύπα" των Ταμείων από το PSI, που ο ίδιος δημιούργησε. Η Διαμαντοπούλου υπόσχεται... ανάπτυξη στην Α΄Αθηνών όπου θα είναι υποψήφια, με ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές όταν το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο. Ο Χρυσοχοΐδης στήνει κέντρο μεταναστών σε λίγες ημέρες, ενώ επί δύο χρόνια ως υπ. Προστασίας του Πολίτη δεν είχε κάνει τίποτα για τη λαθρομετανάστευση ".

ΕΣΤΙΑ: Χάνεται χρόνος για την οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν τα δύο κόμματα που εστήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου ήθελαν πραγματικά να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, δεν θα προσέφευγαν σε εκλογές. Θα εφρόντιζαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της Κυβερνήσεως που ψηφίσθηκε με 255 ψήφους στην Βουλή, ώστε να κάνη εκείνη όσα δεν έγιναν στον τόπο μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες".

H ΑΥΓΗ: Τώρα είναι η στιγμή...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πάσο προς τον ετοιμόρροπο δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και κατ`ουσίαν ακύρωση του ρόλου τους ισοδυναμεί η απόρριψη από τις ηγεσίες ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ της πρότασης Τσίπρα για εκλογική συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες ".

H ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα όμηροι χιλιάδες ιδιοκτήτες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί βάσει ιδιωτικών εγγράφων ή υπεύθυνων δηλώσεων βρίσκονται στον αέρα, τη στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται αμήχανη, ενώ εκτιμά ότι θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν καταθέσει τέτοιους φακέλους ".

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ζημιά έγινε, η ΠΝΟ επιμένει

H εφημερίδα αναφέρει ότι "σε τεντωμένο σχοινί επιχειρούν να ισορροπήσουν οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ με την εμμονή τους να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα και αύριο, παρά το κύμα αντιδράσεων από εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων της νησιωτικής χώρας και τουριστικών φορέων".

H ΝΙΚΗ: Πως θα γλιτώσετε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων

Η εφημερίδα γράφει ότι "μάθετε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το Δημόσιο, προκειμένου να ενεργοποιήσει το μέτρο των κατασχέσεων. Ποια περιουσιακά στοιχεία εκτός μισθού και σύνταξης κινδυνεύουν να βγουν στο ... σφυρί ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ψήφισαν την Ντροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψηφίστηκε με 155 ψήφους η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός κυβέρνησης. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ 86 απείχαν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα 48ωρη απεργία Ναυτεργατών

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει ναυτεργάτες, νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους. Η ενιαία επίθεση κυβέρνησης αστικών κομμάτων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοαγροτών, αστικών ΜΜΕ θα πέσει στο κενό ".

ΤΑ ΝΕΑ: Στην πρίζα από τη ΔΕΗ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην πρίζα... βάζει τους καταναλωτές η ΔΕΗ [DEHr.AT] από το 2013, καθώς απελευθερώνονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια, γεγονός που σε συνδυασμό με το ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής αναμένεται να τα εκτινάξει στα ύψη ".

City Press: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Επιδότησαν τον εαυτό τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο δικομματισμός "τράβηξε" άλλα 30 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό. Σκληρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. "Πλεονασματική" η... χρεοκοπημένη Συγγρού".

Metro: Eργασία αλά καρτ ελέω τρόικας...

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάνω από 30% έπεσαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μετά τις τελευταίες αλλαγές στον εργασιακό χάρτη. Δραματική η αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στη χώρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Πίεση σε ΔΕΗ για μείωση τιμολογίων επιχειρήσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συστάσεις προς τη ΔΕΗ για περιορισμό των αυξήσεων στα τιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης που αφορούν τις επιχειρήσεις απηύθυνε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση για τις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο βήματα πιο κοντά βρίσκονται τράπεζες και κυβέρνηση ώστε να καταλήξουν στην τελική συμφωνία για τους όρους της κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσει, απέναντι στο τελικό σχέδιο, η τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: Οι τράπεζες εκποιούν περιουσιακά στοιχεία

Η εφημερίδα γράφει ότι "δημιουργία holdings στο εξωτερικό για τη συστέγαση των θυγατρικών με στόχο την πώληση συμμετοχών και άλλα παρόμοια σενάρια πώλησης, "ασημικών" θυγατρικών και παγίων περιλαμβάνουν τα business plans των τραπεζών, με στόχο την κεφαλαιακή τους ενίσχυση".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δύο σενάρια απελευθέρωσης των τιμολογίων της ενέργειας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2013 παύουν να ρυθμίζονται από το κράτος, βάσει του μνημονίου, προανήγγειλε, χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου".