MEDIA

Μούσχουρη: Η Ελλάδα δεν έμαθε την ουσία της Δημοκρατίας

Μούσχουρη: Η Ελλάδα δεν έμαθε την ουσία της Δημοκρατίας

Για τους πολιτικούς, τη Δημοκρατία και τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μίλησε η Νάνα Μούσχουρη, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα.

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια, σε συνέντευξή της στην «Wiener Zeitung», απαντά σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου ότι «πληγώνεται» κάθε φορά που διαβάζει ένα προσβλητικό πρωτοσέλιδο στη «Bild». «Οι Έλληνες είναι ευγενικοί, φιλόξενοι και πρόθυμοι για δουλειά. Όμως δεν υπάρχουν δουλειές. Οι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν και δεν βρίσκουν δουλειά. Χιλιάδες ζουν από συσσίτια. Η κρίση αιφνιδίασε τον ελληνικό λαό», λέει η Νάνα Μούσχουρη.

Ως υπεύθυνους για την κατάσταση θεωρεί τους πολιτικούς: «Οι πολιτικοί μας τα 'έκαναν θάλασσα' επί χρόνια. Θέλουν χρήματα και δύναμη», τονίζει και εναποθέτει τις ελπίδες της στη νέα γενιά.

«Η χώρας μας είναι νεαρή και η δημοκρατία μας εύθραυστη. Η Ελλάδα ήταν για 500 χρόνια υποδουλωμένη στους Τούρκους, περάσαμε εμφύλιο, βασιλεία, μετά δικτατορία. Εμείς εφεύραμε τη Δημοκρατία, όμως δεν μάθαμε ποτέ το πραγματικό της νόημα. Δεν είχαμε το χρόνο», εξηγεί στη δημοσιογράφο και υποστηρίζει ότι η πολυδιάσπαση σε πολλά διαφορετικά κόμματα και ιδέες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έβλαψε.