MEDIA

Eurovision 2022: Ημιτελικός - Η ώρα και η θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Eurovision 2022: Ημιτελικός - Η ώρα και η θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα
H Αμάντα Γεωργιάδη.
AP

Eurovision 2022: Η μεγάλη στιγμή για όλους τους fans της Eurovision αλλά και για την Ελλάδα έφτασε, καθώς η μεγάλη μουσική εορτή ξεκινά απόψε στο «Pala Olimpico» του Τορίνο της Ιταλίας και την 66η Eurovision.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας έχει ξεκινήσει και απόψε (10/5) είναι ο ημιτελικός με την Ελλάδα να εμφανίζεται στη 15η θέση.

Η ΕΡΤ μεταδίδει στις 10 το βράδυ τον πρώτο ημιτελικό και την χώρα μας την εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», μια συναισθηματική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο.

Δεκαεπτά χώρες θα διεκδικήσουν, μέσω του πρώτου ημιτελικού, ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό της φετινής Eurovision που θα γίνει στις 14 Μαΐου και τα μεγαλύτερα φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα, είναι η Ουκρανία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Μάλιστα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν, στα τέλη Μαρτίου, την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και η Αμάντα Γεωργιάδη θα τραγουδήσει το «Die Together» στη 15η θέση, δηλαδή έπειτα από την Ισλανδία και πριν από τη Νορβηγία γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι μετά τις 10:30 το βράδυ.

Αναλυτικά, κατά σειρά εμφάνισης, οι 17 χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision, είναι οι εξής: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Το βράδυ της Δευτέρας (9/5), η νεαρή τραγουδίστρια ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη γενική πρόβα, η οποία γράφεται ως backup σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο στη live ερμηνεία και μετάδοση του τραγουδιού. Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως αυτή την πρόβα είδαν και βαθμολόγησαν οι εθνικές επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό, συν οι επιτροπές από τη Γαλλία και την Ιταλία που έχουν κληρωθεί να μεταδώσουν υποχρεωτικά την ερμηνεία της Αμάντα και να δώσουν τη βαθμολογία τους. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως το 50% της βαθμολογίας προέκυψε από τη χθεσινή της εμφάνιση στη σκηνή του «Pala Olimpico».

Η 24χρονη θα ερμηνεύσει το «Die Together» με δημιουργία που φέρει την υπογραφή της διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, Σήλιας Κριθαριώτη. Όπως αποκάλυψε ο οίκος Celia Kritharioti Couture στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μία τουαλέτα με μακριά μανίκια, έντονους ώμους και τονισμένη μέση από λευκό μεταξωτό μεταλλικό λευκό σιφόν με ιριδίζουσες αποχρώσεις, το οποίο έγινε ειδική παραγγελία από την Ιταλία.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Τι αναφέρουν, όμως, τα στοιχήματα του πρώτου ημιτελικού για την Ελλάδα και την Αμάντα Γεωργιάδη;

Σύμφωνα με τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων, η χώρα μας βρίσκεται στην 2η θέση του ημιτελικού και φυσικά έτσι παίρνει την πρόκριση στον τελικό! Πρώτη στα προγνωστικά είναι η Ουκρανία, που παράλληλα είναι και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του διαγωνισμού, ενώ από κοντά βρίσκονται Ολλανδία και Νορβηγία σε ότι έχει να κάνει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Τα προγνωστικά του Α’ Ημιτελικού.eurovisionworld.com

Έτσι όλα δείχνουν πως η Αμάντα Γεωργιάδη θα ερμηνεύσει ξανά το «Die Together», αυτή τη φορά στον τελικό της 14ης Μαΐου.