MEDIA

Eurovision 2022: Σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Αμάντα στον τελικό – Τι δείχνουν τα στοιχήματα

Eurovision 2022: Σε ποια σειρά θα εμφανιστεί η Αμάντα στον τελικό – Τι δείχνουν τα στοιχήματα
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη προετοιμάζεται για τον τελικό του Σαββάτου
AP PHOTO

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη προετοιμάζεται για τον τελικό του Σαββάτου

Για τον τελικό της Eurovision προετοιμάζεται, πλέον, η Αμάντα Γεωργιάδη και η ομάδα της μετά την πρόκρισή της από τον ημιτελικό της Τρίτης στον οποίο το Die Together εντυπωσίασε και μαζί με άλλα 9 τραγούδια θα παρουσιαστεί ξανά το Σάββατο.

Σύμφωνα με τους γνώστες της Eurovision κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία ενός τραγουδιού στον διαγωνισμό είναι και η σειρά παρουσίασής του στη σκηνή – η Αμάντα εμφανίστηκε 15η στον ημιτελικό της Τρίτης.

Μετά, λοιπόν, την κλήρωση που διεξήχθη λίγο μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού της Eurovision η Αμάντα Γεωργιάδη τράβηξε την επιλογή «δεύτερο μισό» που σημαίνει ότι θα είναι στη δεύτερη ομάδα των τραγουδιών που θα εμφανιστούν στη σκηνή χωρίς ακόμα να έχει καταλήξει η ακριβής σειρά εμφάνισης.

Δείτε την κλήρωση:

Την ίδια ώρα τα στοιχήματα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιτελικού της Eurovision δείχνουν την ελληνική συμμετοχή στην 6η θέση διατηρώντας ως ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση το τραγούδι της Ουκρανίας.

Όσον αφορά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί την Πέμπτη τα στοιχήματα δείχνουν ως πιθανότερες για πρόκριση χώρες τις ακόλουθες:

Eurovision 2022: Οι πρώτες δηλώσεις της Αμάντας Γεωργιάδη μετά την πρόκριση

Με ένα τεράστιο χαμόγελο υποδέχθηκε η Αμάντα Γεωργιάδη την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου της φετινής Eurovision μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στον ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης (10/05).

«Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ» έγραψε χαρακτηριστικά η Αμάντα σε ανάρτησή της στο Instagram λίγες ώρες μετά την λήξη του ημιτελικού.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της στην ΕΡΤ μετά την πρόκριση στον τελικό της Eurovision με τη νεαρή τραγουδίστρια να δηλώνει «πολύ χαρούμενη και είμαι overwhelmed». Όπως είπε «χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) είχα λίγο άγχος με τον τελικό των κριτών αλλά σήμερα δεν είχα, ήταν ωραία» προσθέτοντας ότι «ακουσα τον κόσμο και αυτό μου έδωσε ενέργεια».

Όσον αφορά, δε, για τα σχέδια σχετικά με τον τελικό της Eurovision η Αμάντα Γεωργιάδη απάντησε «τώρα θα κοιμηθώ, θα φάω, και θα έρθω με δύναμη στον τελικό».

Ο Α’ ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022 έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Αμάντα Γεωργιάδη εμφανίστηκε στη 15η θέση, με το τραγούδι «Die Together» έπειτα από την Ισλανδία και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η τραγουδίστρια, αρχικά εμφανίστηκε καθισμένη σε μία καρέκλα με την κάμερα να της κάνει κοντινά πλάνα. Το πλάνο άνοιξε και ξαφνικά εμφανίστηκαν αρκετές καρέκλες, οι οποίες άρχισαν να «λιώνουν». Πίσω από την απαστράπτουσα τραγουδίστρια προβλήθηκαν πλάνα με ένα ζευγάρι που χόρευε, δίνοντας μία πολύ νοσταλγική νότα σε όλη την εμφάνιση. Προς το τέλος του τραγουδιού, η Αμάντα Γεωργιάδη έφτασε στο μπροστινό μέρος της σκηνής κι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σαγηνεύοντας τα πλήθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Die Together», που ερμήνευσε η νεαρή τραγουδίστρια είναι γραμμένο από την ίδια και τον στενό της συνεργάτη Μπιόρν Χέλγκε και πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπέγραψε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η σκηνοθεσία περιλαμβάνει τρία στοιχεία την φθορά, την απώλεια και την ανάμνηση. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Eurovision 2022: Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου

  • Ελβετία
  • Αρμενία
  • Ισλανδία
  • Λιθουανία
  • Πορτογαλία
  • Νορβηγία
  • Ελλάδα
  • Ουκρανία
  • Μολδαβία
  • Ολλανδία

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022: Πρόκληση της Ronela Hajati από την Αλβανία – Σχημάτισε τον «αλβανικό αετό»