MEDIA

Eurovision 2022: Απόψε ο Β Ημιτελικός - Η αγωνία για την Κύπρο και τα τελευταία προγνωστικά

Eurovision 2022: Απόψε ο Β Ημιτελικός - Η αγωνία για την Κύπρο και τα τελευταία προγνωστικά
Η Ανδρομάχη επί σκηνής.
EBU

Eurovision 2022: Σήμερα στις 10:00 το βράδυ θα μεταδοθεί ο Β ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision - Η σειρά εμφάνισης της Κύπρου με την Ανδρομάχη - Τα τελευταία προγνωστικά 

Απόψε το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της Eurovision 2022 και η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις 18 χώρες, ανάμεσά τους και την Κύπρο, οι οποίες συμμετέχουν στον Β' Ημιτελικό του 66ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Ανδρομάχη με το τραγούδι «Ela». Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην σκηνή ως άλλη Αφροδίτη με τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι.

Το «Ela» είναι ένα έθνικ κομμάτι, με ελληνικό και αγγλικό στίχο, των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Eurovision 2022: Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των 18 συμμετοχών του Β’ Ημιτελικού

  1. Φινλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Σερβία
  4. Αζερμπαϊτζάν
  5. Γεωργία
  6. Μάλτα
  7. Άγιος Μαρίνος
  8. Αυστραλία
  9. Κύπρος
  10. Ιρλανδία
  11. Βόρεια Μακεδονία
  12. Εσθονία
  13. Ρουμανία
  14. Πολωνία
  15. Μαυροβούνιο
  16. Βέλγιο
  17. Σουηδία
  18. Τσεχία

Από τον Β’ Ημιτελικό θα προκριθούν ακόμη 10 χώρες. Ο μεγάλος τελικός της Eurovsiion θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 14 Μαΐου.

Προγνωστικά

Όπως και την Τρίτη, δέκα χώρες αναμένεται να προκριθούν στον Τελικό του Σαββάτου, συναντόντας τις δέκα χώρες που πέρασαν από τον Α' Ημιτελικό, αλλά και τα τραγούδια των "Big Five" (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) όπου δεν διαγωνίζονται και προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Ανάμεσα σε αυτές τις 10 χώρες που αναμένεται να προκριθούν είναι και η Κύπρος, με οριακή δυναμική μιας και πλασάρεται αυτή τη στιγμή στην 10η θέση, με κορυφαία της βραδιάς τη Σουηδία.

Άσχημα μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι τα προγνωστικά για τον τελικό του Σαββάτου, μιας και η Κύπρος φαίνεται να τερματίζει στην 21η θέση, πρόβλεψη διόλου αισιόδοξη για την εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό.