MEDIA

Οι προσπάθειες συσπείρωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ- Ν.Δ στις εφημερίδες

Οι προσπάθειες συσπείρωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ- Ν.Δ στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι προσπάθειες των δύο κομμάτων εξουσίας για συσπείρωση των ψηφοφόρων και επαναπατρισμό των αναποφάσιστων, τα μνημονιακά μέτρα που θα ληφθούν έως τον Ιούνιο ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία» λέει ο Αντ. Σαμαράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει σε καθημερινή βάση τα σενάρια για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και θέτει το δίλημμα «της ισχυρής κυβέρνησης ή της ακυβερνησίας» για την επόμενη μέρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ αλλάζει ριζικά το πολιτικό σύστημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ αλλάζει ριζικά το σκηνικό και δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις μετά τις εκλογές. Αυτοδύναμη πλειοψηφία η στρατηγική Σαμαρά ακόμη και αν χρειαστεί νέα προσφυγή στις κάλπες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ιλιγγος Βενιζέλου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ίλιγγο έχει πιάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που βλέπει τον εφιάλτη του συρρικνωμένου και τρίτου, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να τείνει να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Από τη μια οι δημοσκοπήσεις, που συνεχίζουν να διενεργούνται παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησής τους, και από την άλλη η αδιαφορία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις απεγνωσμένες εκκλήσεις του για «συσπείρωση» τον έχουν οδηγήσει σε μια εντελώς αλλοπρόσαλλη τακτική".

ΕΘΝΟΣ: "Πονοκέφαλος από τα μυστικά γκάλοπ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των δύο κομμάτων εξουσίας. Ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους παραμένει σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κρανίο και οστά η αδελφότητα του θανάτου!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μυστικές λέσχες υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, και ακόμη περισσότερο σε διάφορα σημεία του πλανήτη, και ακριβώς για τον λόγο ότι είναι μυστικές έχουν προξενήσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων ερευνητών, ιστορικών, δημοσιογράφων, συγγραφέων κ.τ.λ. να ασχοληθούν μαζί τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μήνυμα Τρόικας με «εκφωνητή» Παπαδήμο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έδωσε λίστα με 77 δράσεις που πρέπει να νομοθετηθούν και να υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, δηλώνοντας παρών ως πρωθυπουργός. Μείωση 12% στα ειδικά μισθολόγια, νέο φορολογικό και αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας".

ΕΣΤΙΑ: "Το αδιέξοδο της Δευτέρας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, διότι τον τελικό λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός. Ομως σήμερα το αδιέξοδο ενδέχεται να δημιουργηθή από την ίδια την λαϊκή ετυμηγορία".

Η ΑΥΓΗ: "Αριστερά ή Μνημόνιο με Βενιζέλο - Σαμαρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εφιάλτης για το κατεστημένο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία και κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά. Ο λαός επιβάλλει την ενότητα και περιφρονεί το διχαστικό - κινδυνολογικό κήρυγμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα: Αναγνώριση χρόνου και για όσους εξαιρέθηκαν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων των εργαζομένων σε χώρους, ειδικότητες και εργασίες που εξαιρέθηκαν από 1-1-2012 από το νέο Πίνακα Βαρέων, υπό προϋποθέσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι δεσμεύσεις που περιμένουν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα με τη νέα δανειακή σύμβαση και θα κληθεί να υλοποιήσει έως τον Ιούνιο η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές κωδικοποιεί εσωτερικό έγγραφο του Μεγάρου Μαξίμου, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας".

Η ΝΙΚΗ: "Απαλλαγείτε από τα δάνεια με 250 ευρώ το μήνα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πώς θα ρυθμίσετε τη δόση του δανείου, σύμφωνα με το μισθό μετά τις περικοπές και ποιο είναι το όριο στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς που δεν μπορεί να κατασχέσει η τράπεζα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "4 ημέρες για την... κόλαση!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλα για όλα τα παίζουν τα κόμματα, στις τέσσερις "κολασμένες" μέρες που απομένουν έως ότου ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, με τους αναποφάσιστους (που εξακολουθούν να παραμένουν στο ένα τρίτο του εκλογικού σώματος) να βρίσκονται στο στόχαστρο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγαλειώδης Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Χαλυβουργία".

Η εφημερίδα αναφέρει: "Αλέκα Παπαρήγα: στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό. Ούτε μήνα δεν θα «κρατήσουν οι χοροί» από τη νίκη της. Θα ξεσκεπαστεί. Γι' αυτό και το ΚΚΕ θα είναι απέναντί της. Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο γρίφος του 15%. Εξόρμηση για τους αναποφάσιστους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση επαναπατρισμού των αναποφάσιστων που προέρχονται από τον χώρο του θέτει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίστηκε κινητοποίηση ως την τελευταία στιγμή, καθώς 35% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του 2009 -περίπου 15% του εκλογικού σώματος- παραμένουν αναποφάσιστοι".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο Σαμαράς... και οι άλλοι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε πολιτική... δοκιμασία τα μέτρα του μνημονίου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε διπλή πολιτική δοκιμασία τίθενται η οικονομική πολιτική και τα μέτρα του μνημονίου. Οι εκλογικές αναμετρήσεις της προσεχούς Κυριακής στην Ελλάδα και τη Γαλλία θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο το «πακέτο» των μέτρων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε νευρική κρίση οικονομία και Χ.Α.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επόμενη ημέρα των εκλογών φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, οικονομία και αγορές. Η περίπτωση να μην υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση στην Ελλάδα, προβληματίζει ιδιαίτερα τους δανειστές. Τα όποια θετικά προκύψουν από την αναμενόμενη εκλογή του Φρ. Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, ίσως μετριαστούν εφόσον η Ελλάδα μπει στη δίνη ακυβερνησίας. Στάση αναμονής και από τους επενδυτές - καταθέτες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η μνημονιακή κληρονομιά της επόμενης κυβέρνησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μία ιδιαίτερη βαριά ατζέντα υποχρεώσεων θα παραδώσει ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στη νέα κυβέρνηση, συνεπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού κωδικοποίησε περί τις... 79 μνημονιακές υποχρεώσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου και αφορούν στο σύνολο των προαπαιτούμενων δράσεων για κάθε υπουργείο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σώμα κατά της διαφθοράς με τις οδηγίες της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο «στόχαστρο» του νέου σώματος «Αδιάφθορων», που αναλαμβάνει δράση, κατ΄εντολή της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, μπαίνουν άμεσα εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, μεγάλες φορολογικές υποθέσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί, αλλά και επώνυμοι φορολογούμενοι με μεγάλη οικονομική και κοινωνική επιφάνεια".