MEDIA

Αντιδράσεις για την εισήγηση κατάργησης του ΑΜΠΕ

Αντιδράσεις για την εισήγηση κατάργησης του ΑΜΠΕ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η εισήγηση εταιρείας συμβούλων της Ελληνικής Κυβέρνησης για κατάργηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η εισήγηση έγινε για την εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, ωστόσο η πρώτη κατακραυγή ήρθε από τον Ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργο Χατζημαρκάκη:

«Η εισήγηση περί κατάργησης του ΑΜΠΕ μας αφήνει άφωνους. Σε περιστάσεις κρήσιμες όπως αυτές που περνάει ΣΗΜΕΡΑ η χώρα είναι αδιανόητο αυτή να μην έχει φωνή και λόγο. Σίγουρα ένας φορέας όπως ο ΑΜΠΕ πρέπει να είναι έγκαιρος, έγκυρος και αντικειμενικός. Σίγουρα θα πρέπει μελλοντικά να ανεξαρτοποιηθεί σταδιακά από το κράτος και να μετεξελιχθεί σε μοντέρνο οργανισμό παροχής υπηρεσιών πληροφορίας και ενημέρωσης. Πρότυπο γι αυτό μπορεί να είναι το γαλλικό πρακτορείο AFP. Συγχρόνως με την αναμφισβήτητη σημασία του ΑΜΠΕ για τα περιφερειακά ΜΜΕ δεν πρέπει όμως κανένας να αγνοεί και τον σημαντικό ρόλο του στον συνεχή διάλογο και την στενή επαφή με τον Απόδημο Ελληνισμό και τα ομογενειακά ΜΜΕ. Εδώ το ΑΜΠΕ επιτελεί εθνικό έργο. Η κατάργησή του θα δημιουργούσε ένα κενό το οποίο αυτήν την στιγμή κανένας ιδιωτικός ή άλλος δημοσιογραφικός οργανισμός δεν θα μπορούσε να το αναπληρώσει».